Of u nu in uw eentje aan de eettafel aanschuift of met twintig gasten bestek in de hand neemt: dit gerecht is zeer eenvoudig af te stemmen op het aantal personen. U kunt het bereiden met Stroganoff kippengehakt, maar met gewoon rundergehakt smaakt het ook zeker lekker.

30 minuten

Makkelijk recept

4 personen



Ingrediënten (4 personen):
- 4 grote puntpaprika’s
- 1 grote courgette
- 1 fijngesnipperd uitje
- Amandelschaafsel
- 200 gr quinoa
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kurkumapoeder
- Zout en peper
- Olijfolie
- 400 gr kippen- of rundergehakt
Ook nodig:
- Oven voorverwarmd op 180ËšC
- Diepe pan
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180ËšC. Verwarm de olie, fruit en ui in een diepe pan en voeg daarna de in blokjes gesneden courgette toe.
- Doe het paprikapoeder, kurkumapoeder, zout en peper erbij. Kook de quinoa volgens de verpakking.
- Bak het gehakt rul. Meng het geheel en vul de in lengte gesneden paprika’s mee.
- Strooi er wat amandelschaafsel overheen. Zet het gerecht 15 tot 20 minuten in de oven.
- Let er goed op dat u uw gevulde paprika niet laat aanbranden.
- Maak uw bord feestelijk op en laat u door het gerecht verrassen.
Geniet van uw lunch!
