Home » Smakelijk » Typisch Hollands » Gevulde puntpaprika van BBQ
Gevulde puntpaprika van BBQ

Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je eten vandaag? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken. Vandaag op het menu Gevulde puntpaprika van de BBQ. Origineel en lekker idee voor op de bbq. Boordevol smaak en eenvoudig te bereiden.

15 minuten

Hoofdgerecht

4 stuks

Ingrediënten:

  • 2 zoete rode puntpaprika’s 
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr walnoten
  • zwarte peper
  • honing
  • tijm

Bereiding:

  1. Zorg er voor dat je een beetje rechte paprika’s koopt, die zijn makkelijk om gevuld op de barbecue te leggen. Snijd ze dwars doormidden en bestrooi de binnenkant met een beetje peper
  2. Vul ze met geitenkaas en druk stukjes walnoot er tussen. Druppel een beetje honing er over bestrooi met tijm. Leg ze ongeveer 5 minuten op de bbq, let op dat de onderkant snel zwart word.
  3. Je kan ze ook eventueel op een stukje aluminiumfolie leggen. Geen lekker weer om te barbecuen? Leg de paprika’s dan ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden.

Lees ook de andere recepten van Leuke Recepten!

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Smakelijk | Typisch Hollands

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer