Afijn. Dat broodje kaas kennen we nu wel, al kan je zelfs dat overheerlijk klaamaken. Laten we nu een stap verder gaan met iets lekkers: een geroosterde boterham met gezonde avocado. Wist je eigenlijk dat avocado aan bomen groeit? Oorspronkelijk doen ze dat in Midden-Amerika, waar Mexicanen het van oudsher de Nahuatl noemen. Spaans voor teelbal, enigszins sprekend tot de verbeelding, maar we zien er wel wat in.
Gelukkig is het een erg smaakvolle vrucht die in veel gerechten voor dat ene extraatje zorgt. Gezond ook! Dit komt door de grote hoeveelheid vezels, vitamine E, kalium en goede vetten die op hun beurt zorgen voor een stabiele insulinewaarde na de maaltijd, een verzadigd gevoel en minder kans op ontstekingen. Probeer daarom eens dit recept.




15 minuten

Makkelijk recept

2 personen
Ingrediënten (2 personen):
- 2 boterhammen
- 1 grote avocado
- Halve citroen
- Olijfolie
- 2 eieren
- Peper
- Zout
- Chilipoeder
Bereiding:
- Snijd de avocado voorzichtig doormidden en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de avocado.
- Prak de avocado in een mengkom, voeg er een halve citroen aan toe en mix het met een peper en zout.
- Stop het brood in een broodrooster totdat ze vrolijk opspringen. Heb je geen broodrooster? Gebruik dan een pan om beide kanten van het brood te roosteren.
- Bak ondertussen de spiegeleieren in de pan met een flinke snuf peper, zout en chilipoeder.
- Smeer de avocado over de geroosterde boterham. Leg daarna de spiegeleieren erop. Voilà !
Eet smakelijk
