Home » Swim to Fight Cancer » Updates » Ger Segeren over Swim to Fight Cancer
Ger Segeren over Swim to Fight Cancer

Op 11 september duikt onze directeur Ger Segeren de Bredase grachten in om zo geld op te halen voor Swim to Fight Cancer. Waarom heeft hij ervoor gekozen om als bedrijf met dit goede doel mee te doen, hoe denkt Ger over dit evenement en wat vindt hij zelf van zwemmen? Lydia Verheijen, een vrijwillige journaliste van Swim to Fight Cancer, interviewde Ger voor een verhelderend artikel op nieuwsplatform Breda Vandaag. Lees snel verder!

Van Dal mannenmode

Al twintig jaar is Ger onlosmakelijk verbonden aan de textielindustrie. Ger begon zijn carrière als stagiair bij Van Dal mannenmode op het hoofdkantoor waarna hij, veertien jaar later, zelf directeur is geworden. Inmiddels is Ger al acht jaar aan het roer en heeft hij in deze tussentijd een groot netwerk en klantenbestand kunnen opbouwen. Hij hoopt al deze connecties in te kunnen zetten om geld op te halen voor deze waardevolle actie.

Trots op 70 jaar Van Dal

Bron foto: Van Dal mannenmode

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Fight Cancer

Netwerken

Op een veilingavond werd er geld ingezameld voor het KWF Kankerbestrijding. Ger werd daaropvolgend gebeld door een goede vriend: Hans Westgeest. Hans is oncoloog-internist in het Amphia Ziekenhuis Breda. De vraag luidde of Ger mee wilde bieden op veilingen. Dit vond Ger te makkelijk. “Kan ik niet mee gaan zwemmen?”, was zijn antwoord. Zo ontstond het idee om als bedrijf deel te nemen aan Swim to Fight Cancer. Dit vond Hans Westgeest eveneens een topidee.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Zwemmen voor het goede doel

Ger, die de dag vóór het interview zijn schoonvader heeft moeten begraven aan deze vreselijke ziekte, heeft op het hoofdkantoor en in de winkels gepeild of collega’s dit initiatief wilden steunen. Ongeveer twintig personen hebben zich opgegeven. Eerder heeft Van Dal ook meegelopen aan de kwart marathon in Rotterdam, dus dit vormt een mooie opvolger waarin collega’s weer sportief en competitief aan de slag kunnen om een bijzonder doel te steunen.

“Ik heb een verschrikkelijke hekel aan zwemmen.”

Dat zei Ger lachend toen gevraagd werd wat hij van zwemmen vindt. Zelf gaat hij een kilometer lang zijn schoolslag op de proef stellen. Hij vindt het echter een goed standpunt om iets te doen om onderzoek naar kanker te stimuleren. “Met dezelfde insteek ben ik gestopt met roken. Je kan wachten tot je een hartaanval krijgt, maar je kan het ook voorkomen.”

Bekijk het volledige interview hieronder of via YouTube

Bron foto: Van Dal mannenmode

Swim to Fight Cancer

Is een initiatief dat in het leven is geroepen door de organisatie Fight Cancer. Samen met jou halen zij geld op om onderzoek naar kanker te financieren. Zo werkt iedereen samen naar een wereld waarin kanker hopelijk niet meer dodelijk hoeft te zijn. Steun jij Ger en alle andere deelnemers tijdens dit evenement? Kom op 11 september iedereen aanmoedigen of doneer.

Bron foto: Fight Cancer

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Swim to Fight Cancer | Updates | Van Dal Actueel

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: