Home » Eropuit » Geocaching
Geocaching

De een gaat op zondagmiddag een mooie wandeling door de bossen maken, de ander neemt genoegen met een puzzel. Ben je fan van beide? Probeer geocaching! Tijdens deze gezonde bezigheid los je al wandelend puzzels op en kun je naar echte schatten zoeken. Kom in contact met andere ‘catchers’, deel ervaringen, help elkaar en heb vooral veel plezier. Download de app via de Play store of App Store trek de wandelschoenen en Bartlett jas aan en ga eropuit!

Eetcafé De Herberg in Woerden

Bron foto: Unsplash.com

Wat is Geocaching?

Tijdens een geocaching schatzoektocht wordt gebruikgemaakt van een GPS (geo) om ergens ter wereld een verstopplaats (cache) te vinden. Het doel van het spel is simpel: zoek een schat die iemand anders verstopt heeft. Wat zo’n schat dan is? Dat kan verschillen. Elke type schat (in geocachtermen; cache) is verpakt in waterdichte bakken die in grootte kunnen verschillen van 100ml tot en met bakken van wel 20l.

Wat is de prijs?

Er zit altijd een briefje in de bak waar je jouw geocach-gebruikersnaam en datum op schrijft. Sommige schatten zijn ook ‘tussenpunten’ waar een vraag ontrafeld moet worden om tot de uiteindelijke prijs te komen. Wat de prijs is, weet alleen degene die de prijs erin doet. Dit kunnen alledaagse items zijn; een surprise voor de (klein)kinderen, een winactie van een beurs, een knuffel en nog veel meer. Het idee hierachter is dat je zelf ook een voorwerp meeneemt om dat te ruilen met hetgeen in de cache zit.

Geocaching cache

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

""

Bron foto: Unsplash.com

Wijngaard Hof van Baarle

Bron foto: Unsplash.com

Hoe speel je zelf Geocaching?

Simpel: allereerst download je de app voor Android of iPhone en na de registratie kan er op de GPS van de app een locatie van een schat geselecteerd worden. Dit wordt gedaan door middel van gekleurde bolletjes met verschillende moeilijkheidsgraden. De locatie maakt niet uit, het kan namelijk overal gespeeld worden. Tijdens het bezoeken van prachtige Nederlandse kastelen, tijdens het spotten van wild, en zelfs in Oosterhout.

Oosterhout? Filiaalleider Ad vertelt u meer!

Ad, de filiaalleider van Van Dal Oosterhout, is erg fan van geocaching. Zijn gebruikersnaam “De Vier Veertjes” voert hij samen met zijn gezin. Hij is een erg fanatieke wandelaar en onderneemt daarbij graag extra dingen, zoals schatzoeken. Omdat zijn zoon vroeger een hekel had aan wandelen, hebben ze hem meegenomen tijdens het geocachen om de wandeling een stuk aantrekkelijker te maken. Volgens Ad geeft het een voldoening om zo bezig te zijn in de natuur, waarbij hij erg kan genieten van de prachtige, natuurlijke omgevingen. Zijn mooiste tocht? Bij De Zwarte Schuur rondom Breda.

Zoals eerder benoemd kan er een echt cadeautje in een ‘cache’ zitten. Zo heeft Ad zelf eens een tijgerknuffel verstopt. Andere wandelaars hebben deze gevonden, en vervolgens weer op een andere cache locaties neergelegd. De tijger bevindt zich momenteel in Denenmarken.

 

“Ik schrijf altijd een verhaaltje in het logboek voor andere cachers” – Ad

Ad Van Dal Oosterhout | Bron foto: Van Dal mannenmode

Eetcafé De Herberg in Woerden

Bron foto: Unsplash.com

Tips van Ad

Ben je een nieuwe geocacher of wil je eraan beginnen? Als belangrijkste tip geeft Ad: Gebruik de GPS van je telefoon om te proeven of het iets voor jou is. Een echte GPS kopen kan erg prijzig zijn en daarom is er een huren soms ook een optie. Draag verder comfortabele kleding met goede (wandel)schoenen. Als er een tocht door de stad gaat, is alledaagse, stijlvolle kleding perfect.  Gaat de tocht door een bos, doe dan een lange broek aan in verband met mogelijke tekenbeten. Neem verder een rugtas mee met de nodige gereedschappen zoals ijzerdraad, (saté)prikkers en een lampje. Je weet nooit of het van pas komt.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: