Als het voorjaar weer voor de deur staat zijn salades niet meer weg te denken van de menukaart. Echter hoef je niet alleen in restaurants of lunchrooms te genieten van heerlijke salades; je kunt deze gewoon thuis maken! Wat je niet veel ziet, maar wel ontzettend lekker is, is een salade van gegrilde courgette. Voeg daar kip of rosbief aan toe om een heerlijke combinatie te laten ontstaan! Smakelijk alvast.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

20 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 2 courgettes
- 1 potje zwarte olijven (schijfjes)
- Groene pesto
- 1 el citroensap
- Takjes verse tijm
- 200 gr flinterdunne kipfilet en/of rosbief
- 4 rijpe avocado’s
Voor de dressing:
- 4 el witte wijnazijn
- 6 el water
- 1 bouillonblokje (kruiden)
Bereiding:
- Verwarm de grill op de hoogste stand.
- Snijd de courgette in de lengte met een kaasschaaf tot dunne linten. Meng de olie met de peper en bestrijk de courgette. Leg de linten vervolgens maximaal 10 minuten onder de grill.
- Hak de olijven fijn.
- Verwarm de bouillon, haal het van het vuur en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe.
- Pak een diep bord. Plaats eerst de courgettelinten op het bord, dan de halve avocado daar bovenop en leg daar omheen de kipfilet en/of de rosbief.
- Verdeel de olijven en giet de dressing eroverheen.
- Top het af met een flinke schep pesto bovenop.
- Bestrooi het rijkelijk met zwarte peper.
Bon appetit!

Bron foto: Van Dal mannenmode