Home » Stijlvolle mode » Geen zorgen door jouw schoenen te verzorgen
Geen zorgen door jouw schoenen te verzorgen

Het lijkt een fabel maar blijkt toch realiteit: veel mensen maken eerder ‘schoencontact’ dan oogcontact. Om die reden is het belangrijk dat jouw schoenen niet alleen passen bij jouw persoonlijkheid, maar ook de verzorging krijgen die ze verdienen. Er zijn namelijk twee soorten schoendragers: 1) mannen die hun schoenen afdragen tot deze volledig versleten zijn en; 2) mannen die hun schoenen zo netjes mogelijk onderhouden om het maximale draagplezier eruit te halen. Van Dal adviseert je graag wat je zoal kunt doen.

Spray uw schoenen in

Nederland wordt geliefd om allerlei zaken, maar regen is er geen van. Het is daarom belangrijk om jouw schoenen tegen regen te beschermen. Dit kun je doen door een waterafstotende spray te gebruiken. Tevens kun je een stap verder gaan: bescherm niet alleen tegen regen, maar tegen élke vloeistof. Zorg ervoor dat wijnvlekken, gemorste ketchup en doordringende oliën problemen van het verleden zijn. Hiervoor is Liquiproof de beste op de markt. Deze duurzame, eco-vriendelijke spray is op elke materiaalsoort te gebruiken en zorgt ervoor dat zogeheten silicadeeltjes zich op nanometerniveau hechten aan de oppervlakte. Jouw schoenen worden voorzien van een onzichtbare beschermlaag voor elke mogelijke vloeistof.

BESCHERM JOUW SCHOENEN TEGEN ALLE VLOEISTOFFEN

Vet schoenen in met wax

Met name schoenen met leder dien je in te vetten met een goede schoenpoets wax. Door dit te doen verzacht, herstel en bescherm je het materiaal en blijft het mooi over een langer tijdsbestek. De wax breng je met jouw vingers in een draaiende beweging aan en poets je uit met een uitpoetsborstel. Let erop dat de schoenen wel schoon zijn, anders wrijf je namelijk vuil in het leder.

Gebruik een schoenlepel

Probeer jouw schoenen altijd aan te trekken met een schoenlepel. Dit voorkomt dat je het hielgebied van jouw schoenen platdrukt en daarmee de vorm nadelig beïnvloedt. Er wordt weleens gezegd dat met een nieuw paar schoenen men denkt dat je een gloednieuwe outfit aan hebt. Of dat waar is is niet bewezen, maar Van Dal gelooft absoluut in een verzorgde uitstraling. 

Schoen aantrekken met een schoenlepel voor vormbehoud
Schoenspanners in schoenen voor vormbehoud

Plaats schoenspanners in jouw schoenen

Schoenen zijn om gedragen te worden. Dit houdt de materialen van de schoenen soepel en in beweging, of dat nou om leder, suède of andere materialen gaat. Het is raadzaam om na het dragen schoenspanners in jouw schoenen te plaatsen om deze in de juiste vorm te houden. Zo verminder je tegelijk de kans dat vouwlijnen langdurig zichtbaar zijn.

Originele doos en kamertemperatuur

Natuurlijk loop je een stuk zelfverzekerder in een mooi paar schoenen. Daarbij is het wel belangrijk dat ze mooi blijven. Een extra tip om ze te beschermen? Bewaar ze na het dragen in de originele doos en op kamertemperatuur. Langdurige straling van zonlicht is bijvoorbeeld erg slecht voor de kleurechtheid van jouw schoenen. Door ze in de originele doos te bewaren voorkom je verkleuring en vergeling. Tevens zijn extreme temperaturen slecht voor de materialen van de schoenen. Deze kunnen opdrogen en daardoor beschadigen. Houd de schoenen dus uit de buurt van verwarmingen, haarden en kachels.

Schoenen in de originele doos bewaren tegen verkleuring en vergeling

Stijlvolle schoenentips

Het helpt uiteraard ook enorm als jouw schoenen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Van Dal mannenmode heeft een divers aanbod van stijlvolle schoenen die gemaakt zijn van uitstekende materialen. Neem daarom eens een kijkje in de winkels of onze webwinkel.

Het Roermond monument voor de Markt.
De Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.
Roermond aan de Maas.
Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Stijlvolle mode | Wastips

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: