Home » Eropuit » Ga eropuit tijdens Hemelvaartsdag
Ga eropuit tijdens Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag staan we stil bij het herrijzen van Jezus naar zijn Vader in de hemel. Iedereen staat hier anders bij stil. De een gaat naar de kerk en de ander bezoekt een woonboulevard voor een nieuw interieur. In veel steden zijn er ook kleine en speciale activiteiten te beleven. Precies deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Wat wordt er in deze steden gedaan? Lees het hier en ga eropuit tijdens Hemelvaartsdag

Waar ga jij eropuit?

Bron foto: Unsplash.com

Wat is er te doen in Breda?

Op woensdag 17 mei is de Grote Kerk in Breda geopend voor publiek en de entree is gratis. De kerk uit de twaalfde eeuw bepaalt de skyline van Breda en is hét herkenningspunt van de stad. Binnen in het belangrijkste monument van Breda kijk je je ogen uit in deze gotische kruisbasiliek en kan je, als je er de kracht voor hebt, de toren van 97 meter hoog beklimmen. Let op: hier moet je wel een kaartje voor kopen. Op Hemelvaartsdag zelf is de kerk gesloten, maar de rest van het weekend kan je deze iconische plek wel bezoeken. Een andere activiteit in Breda is de start van het Breda Jazz Festival met als muziekgenre – je raadt het al – jazz. Op ruim twintig locaties kan je genieten van de beste en meest verrassende jazzmuzikanten die we rijk zijn.

Enclave
Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is er te doen in Wijchen?

Midden in het land van Maas en Waal ligt het historische dorp Wijchen. Met prachtige wandelroutes, Kasteel Wijchen en een variatie aan boetieken, winkels, restaurants en cafés kan je heerlijk ronddwalen in deze unieke gemeente. Naast al deze activiteiten wordt er op Hemelvaartsdag, een grote braderie georganiseerd met wel 150 kramen, foodtrucks en cafés. Daarnaast staat er voor het voormalig gemeentehuis een kermis voor kinderen en zijn alle winkels geopend. Het mag duidelijk zijn: er zijn zijn genoeg redenen om op deze dag de prachtige stad Wijchen te bezoeken.

Wat is er te doen in Winterswijk?

Heb je ooit van het fenomeen dauwtrappen gehoord? Nee? Lees snel verder, want dit evenement is speciaal voor jou! Tijdens dauwtrappen worden door verschillende organisaties fiets- en wandelroutes uitgezet waarbij je op Hemelvaartsdag de mooiste natuurtochten kan maken in de omgeving van Winterswijk. Maar wat is daar nou speciaal aan? Het evenement heet Dauwtrappen omdat je voor dag en dauw op moet; de tocht begint namelijk al om 06.00 uur. Daarna heb je nog een hele dag over om bijvoorbeeld Van Dal Winterswijk te bezoeken en te ontspannen in een authentiek café.

Bron foto: Iconick.nl

Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bezoek een nieuwe plek

Veel mensen hebben tijdens Hemelvaart een lekker lang weekend. Veel bedrijven sluiten op de vrijdag na Hemelvaart de deuren en anderen nemen zomaar een extra dag vrij. Dit lange weekend is de uitgelezen kans om een nieuwe plek, stad of dorp in Nederland te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Openluchtmuseum in Arnhem, het Limburgse Roermond of maak een wandeling door de duinen

Eropuit tijdens Hemelvaartsdag met Van Dal

Natuurlijk kan je aan nog veel meer bezigheden denken op een vrije dag. Ga eropuit tijdens Hemelvaartsdag en bezoek de leukste plekken van Nederland of België. In onze Eropuit rubriek hebben we verschillende tips. Uiteraard kan je ook een willekeurige stad bezoeken, lekker lunchen en winkelen. Tijdens Hemelvaart zijn verschillende Van Dal winkels geopend. We verwelkomen je graag in Baarle-Nassau, Beek, Breda, Etten Leur, Helmond, Nieuwegein, Roermond, Uden, Weert, Wijchen en Winterswijk. De koffie staat klaar!

Van Dal Tilburg exterieur

Bron foto: Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: