Home » Smakelijk » Frambozentaart met limoen
Frambozentaart met limoen

Trakteren voor je verjaardag. Het dilemma dat ieder jaar terugkomt. Soms is het best lastig om iets te bedenken wat er leuk uitziet en wat ook nog lekker smaakt. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals stroopwafels, tompouce, wafels en nog meer lekkers . Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: frambozentaart met limoen.

60 minuten

Nagerecht

12 personen

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Ingrediënten:

  • 300 gr frambozen
  • 250 gr mascopone
  • 200 ml slagroom
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 75 gr poedersuiker
  • 3 el pistache noten

Bodem

  • 230 gr bloem (+ om te bestuiven)
  • 125 gr boter (+ om in te vetten)
  • 70 gr witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 0.5 stuk ei
Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Steunvulling
  • Deegroller
  • Mixer
  • Taartvorm (ca. 28 tot 30 cm)

Tip: bewaar de taart afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met de bodem: meng het zout en de basterdsuiker door de bloem. Voeg dan de koude boter in stukjes toe en het halve ei. Mix tot een deeg dat je daarna kort met je handen tot een egale bal kneedt.
  2. Bestrooi een werkvlak met een beetje bloem. Druk het deeg met je handen wat plat. Bestrooi ook de bovenzijde met een beetje bloem en rol het deeg verder uit met een deegroller tot het een paar centimeter groter is dan de bodem van de bakvorm. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Verdeel de lap deeg met behulp van je roller over de bakvorm. Mocht het deeg scheuren, kun je het makkelijk weer aan elkaar drukken. Snijd het overige deeg van de randen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Maak een stuk bakpapier iets vochtig en kreukel het op tot een bal. Vouw weer uit elkaar en leg op de bodem. Verdeel hier de steunvulling op. Zet dit 15 minuten in de oven. Haal de bakvorm daarna uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de vorm nogmaals 15 minuten in de oven.
  4. Laat de bodem afkoelen. Mix de slagroom lobbig en voeg dan de mascarpone toe en mix tot een stevig roommengsel. Rasp de limoen en pers hem uit. Voeg het limoensap, rasp en poedersuiker toe aan de room en mix erdoor. Verdeel de limoenroom over de bodem zodra deze geheel is afgekoeld.
  5. Verdeel de frambozen erover, hak de pistache fijn en garneer de frambozentaart hiermee. Bestrooi eventueel nog met wat extra poedersuiker.
Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Noodles met Tonijn

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Smakelijk

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer