U
Home » Eropuit » Wat is er te doen in Nederland » Ga eropuit tijdens Hemelvaartsdag

Ga eropuit tijdens Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag staan we stil bij het herrijzen van Jezus naar zijn vader in de hemel. Iedereen staat hier anders bij stil. De een gaat naar de kerk en de ander bezoekt een woonboulevard voor een nieuw interieur. In veel steden zijn er ook kleine en speciale activiteiten te beleven. Precies deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Wat wordt er in deze steden gedaan? Lees het hier. Ga eropuit tijdens Hemelvaartsdag

Waar ga jij eropuit?

Enclave

Bron foto: Unsplash.com

Wat is er te doen in Breda?

Op donderdag 26 mei is de Grote Kerk in Breda geopend voor publiek en de entree is gratis. De kerk uit de twaalfde eeuw bepaalt de skyline van Breda en is hét herkenningspunt van de stad. Binnen in het belangrijkste monument van Breda kijk je je ogen uit in deze gotische kruisbasiliek en kan je, als je er de kracht voor hebt, de toren van 97 meter hoog beklimmen. Een andere activiteit in Breda is de start van het Breda Jazz Festival met als muziekgenre – je raadt het al – jazz. Op ruim twintig locaties kan je genieten van de beste en meest verrassende jazzmuzikanten die onze wereld rijk is.

Wat is er te doen in Tilburg?

Een bijzonder fenomeen dat al ruim 80 jaar plaatsvindt op een van de oudste pleinen in Tilburg is de snoepmarkt bij de Hasseltse kapel. De oudste kapel van Tilburg dateert uit het jaar 1536 n.C. Een lieve, idyllische kappel met een paar bankjes en een Mariabeeld wordt in de maand mei omringd door vele snoepkraampjes waar jij jouw nostalgische snoepgoed kan bemachtigen. Houd je van zoethout of stroopsoldaatjes en kan je die nergens meer vinden? Probeer dan deze markt! Neem daarna een stukje haknougat mee naar onze winkel in Tilburg; dat kunnen onze modeadviseurs zeker waarderen!

Bron foto: Unsplash.com

Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is er te doen in Wijchen?

Midden in het land van Maas en Waal ligt het historische dorp Wijchen. Met prachtige wandelroutes, Kasteel Wijchen en een variatie aan boetieken, winkels, restaurants en cafés kan je heerlijk ronddwalen in deze unieke gemeente. Naast al deze activiteiten wordt er op 26 mei, op Hemelvaartsdag, een heuse braderie georganiseerd met wel 150 kramen, foodtrucks en cafés. Daarnaast staat er voor het voormalig gemeentehuis een kermis voor de kleintjes en zijn alle winkels geopend. Het mag duidelijk zijn: er zijn zijn genoeg redenen om op deze dag de prachtige plaats Wijchen te bezoeken.

Wat is er te doen in Winterswijk?

Heb je ooit van het fenomeen dauwtrappen gehoord? Nee? Lees snel verder, want dit evenement is speciaal voor jou! Tijdens dauwtrappen worden door verschillende organisaties fiets- en wandelroutes uitgezet waarbij je op Hemelvaartsdag de mooiste natuurtochten kan maken in de omgeving van Winterswijk. Maar wat is daar nou speciaal aan? Het evenement heet Dauwtrappen omdat je voor dag en dauw op moet; de tocht begint namelijk al om 06:00 uur. Daarna heb je nog een hele dag over om bijvoorbeeld Van Dal Winterswijk te bezoeken en te ontspannen in een authentiek café.

Bron foto: Iconick.nl

Eropuit tijdens Hemelvaartsdag met Van Dal

Natuurlijk kan je aan nog veel meer bezigheden denken op een vrije dag. Ga eropuit tijdens Hemelvaartsdag en bezoek de leukste plekken van Nederland of België. In onze Eropuit rubriek hebben we verschillende tips. Uiteraard kan je ook een willekeurige stad bezoeken, lekker lunchen en winkelen. Tijdens Hemelvaart zijn verschillende Van Dal winkels geopend. We verwelkomen je graag in Baarle-Nassau, Beek, Breda, Etten-Leur, Helmond, Nieuwegein, Tilburg, Weert, Wijchen of in Winterswijk

Van Dal Tilburg exterieur

Bron foto: Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit | Wat is er te doen in Nederland

Deel dit artikel op:

Lees ook dit eens: