!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Sint-Remigiuskerk Baarle-Nassau

De Sint-Remigiuskerk in Baarle-Nassau is een uniek gebouw met een rijke historie. Hoewel de kerk geografisch in Nederland ligt, behoort zij tot het Belgische Baarle-Hertog vanwege de bijzondere enclave waarop zij staat. De kerk is gewijd aan Sint-Remigius, een bisschop uit Reims uit de vijfde en zesde eeuw. Het gebouw zelf, grotendeels daterend uit de eerste helft van de 16e eeuw, is een prachtig voorbeeld van de Kempense gotiek. Met haar sobere laatgotische korfbogenportaal en meerdere kleine spitsbogenvensters, is de Sint-Remigiuskerk een parel van religieuze architectuur.

Adres

Kerkplein 8,
2387 Baarle-Hertog

Parkeergelegenheid

Naast de kerk

Kunst & Cultuur

Historie, kerk

Aantal personen

X

Duur

X

Over deze plek

Baarle-Nassau, gelegen in het zuiden van Nederland, vormt samen met het Belgische Baarle-Hertog een uniek grensdorp. Dit gebied is beroemd om zijn complexe grensverdeling, met meer dan twintig enclaves van beide landen die elkaar doorkruisen. Deze unieke situatie zorgt voor een bijzondere charme en een mix van Nederlandse en Belgische invloeden. De Sint-Remigiuskerk, gelegen op Belgisch grondgebied binnen Nederland, is een schitterend symbool van deze culturele samensmelting en het rijke historische erfgoed van de regio.

Wat is er te doen?

Bezoekers van de Sint-Remigiuskerk kunnen zich verheugen op een rijke culturele en historische ervaring. De kerk is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur en biedt via glazen deuren een blik op het prachtige interieur. Naast het bewonderen van de gotische architectuur, kunnen bezoekers meer leren over de geschiedenis van de kerk, die teruggaat tot het jaar 992. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten georganiseerd door pastoor Jan Braspenning en vele enthousiaste vrijwilligers. Combineer een bezoek aan de kerk met een verkenning van het bijzondere grensdorp Baarle-Nassau/Baarle-Hertog, en geniet van de unieke sfeer en het culturele erfgoed.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Baarle-Nassau

Overnacht bij Hotel den Engel

Bezoek Wijngaard hof van Baarle

Bezoek een van de vele musea

Wandel en fiets de mooiste routes

Geniet van lekkere Vlaamse frieten, Belgisch bier, en verfrissende wandelroutes. Ook zijn er authentieke musea te vinden en kan je heerlijk winkelen bij verschillende speciaalzaken. Een van deze zaken is Baarles Specialiteitenhuis. Met hun ruime aanbod van bijzondere thee is er altijd een smaak voor jou. Bezoek daarnaast Van Dal Baarle-Nassau om jouw nieuwe kledingset te bemachtigen.

Welkom in Baarle-Nassau

Grenzend aan de Belgische grens vind je een opmerkelijk dorp met wel 30 plekken waar we met het buurland kruisen. Op 22 enclaves van het Belgische gedeelte is het stuk grond zelfs volledig door Nederlands grondgebied omgeven. Baarle-Nassau is een plek met interessante bezienswaardigheden, leuke wandelroutes en een eigen Van Dal winkel. Ontdek 166 vierkante meter aan stijlvolle herenkleding bij Van Dal mannenmode Baarle-Nassau. We kunnen uiteraard niet voorbijschieten aan het gezellige pand van Van Dal Baarle-Nassau, gelegen aan het Sint Annaplein 12. Parkeren gaat eenvoudig vóór de deur, of je nou met jouw auto komt of op een gehuurde solex.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Kostuums - header Mode

Bartlett Dress kostuums voor ieder moment

Ontdek de nieuwste kostuums van Bartlett Dress, geschikt voor ieder moment. Van een bruiloft als ...
Bekijk meer
Prijspuzzel maart 2024-header-01 Spelletjes

Prijspuzzel maart 2024

Ben jij een echte puzzelmeester en maak jij puzzels vanuit je luie hangmat of krijg ...
Bekijk meer
Heb jij al oranje kleding voor het EK Mode

Heb jij al oranje kleding voor het EK?

Zoals we weten komt het EK eraan en het is tijd om ons team zo ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven