!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Openluchttheater Valkenburg

Het Openluchttheater Valkenburg is een uniek en historisch theater gelegen in Valkenburg aan de Geul. Dit openluchttheater dateert uit 1916 en biedt een sfeervolle setting voor diverse culturele evenementen en voorstellingen. Zo zijn er concerten, theaterstukken, musicals en filmvertoningen in het Openluchttheater. Het theater combineert cultuur, natuur en historie en is daarmee een ideale bestemming voor een bijzondere avond uit. 

Adres

Plenkertstraat 51A, 6301 GL Valkenburg

Parkeergelegenheid

Plenkertstraat 51A, 6301 GL Valkenburg

Kunst & Cultuur

Openluchttheater

Aantal zitplaatsen

950 zitplaatsen

Duur

Niet bekend

Over de plek

Het Openluchttheater Valkenburg ligt in een prachtig groen park verscholen tussen de bomen. De natuurlijke omgeving en het historische decor maken dit theater tot een unieke locatie voor allerlei evenementen. Het Openluchttheater heeft 950 zitplaatsen en het grottheater heeft 120 zitplaatsen. Dankzij de goede akoestiek en de prachtige ambiance is elke voorstelling in het openluchttheater een bijzondere belevenis. Het theater is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Voor mensen met een rolstoel zijn er aangepaste voorzieningen en toegankelijke zitplaatsen beschikbaar.

Wat is er te doen?

Het Openluchttheater biedt een breed scala aan voorstellingen en evenementen die je kunt bijwonen. Jaarlijks worden er ongeveer 50 voorstellingen georganiseerd in de maanden mei, juni, juli, augustus en september.  Naast de reguliere programma’s zijn er ook speciale evenementen zoals zomerfestivals, openluchtbioscoopavonden en kinderactiviteiten. Tijdens de voorstellingen is er vaak de mogelijkheid om drankjes en snacks te kopen zodat je kunt genieten van een complete avond uit. 

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Beek

Over nacht in Parkhotel Valkenburg

Bezoek de Kasteelruïne in Valkenburg

Bezoek Restaurant Château St. Gerlach

Wandel in het Ravensbosch

De omgeving van het Openluchttheater Valkenburg biedt tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden. Bezoek de historische kasteelruïne van Valkenburg en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en het Geuldal. Maak een wandeling door het pittoreske centrum van Valkenburg, bekend om zijn gezellige terrasjes, winkels en restaurants. Ontdek de mergelrotten tijdens een spannende rondleiding of fiets langs de schilderachtige routes in het Limburgse heuvelland. Een dag doorbrengen in de nabijgelegen steden Maastricht en Aken bieden rijk aan cultuur en historie. 

Welkom in Beek

Beek, gelegen in het zuiden van Limburg is een pittoresk dorpje bekend om zijn rijke historie en levendige cultuur. Het dorp biedt een mix van historische gebouwen, charmante straatjes en een gastvrije gemeenschap. Beek is omgeven door prachtige natuur waaronder bossen en heuvelachtige landschappen. Ideaal voor wandel- en fietstochten. Beek staat bekend om zijn gezellige marktenenjaarlijkse evenementendie zowel inwoners als bezoekers aantrekken. De centrale ligging nabij steden als Maastricht en Valkenburg maakt Beek een aantrekkelijke bestemming voor een veelzijdig dagje uit.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
header schouwburg Eropuit

De Schouwburg Venray

De schouwburg in Venray, gelegen in het hart van Noord-Limburg, is een cultureel juweeltje dat ...
Bekijk meer
header restaurant de stad venray Eropuit

Restaurant De Stad Venray

Restaurant De Stad Venray is een sfeervolle eetgelegenheid waar je kunt genieten van een culinaire ...
Bekijk meer
Wijngaard hof van Baarle - header Eropuit

Wijngaard Hof van Baarle

Wijngaard Hof van Baarle is een verborgen juweel gelegen in het charmante Baarle-Nassau, een unieke ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven