!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Odapark Venray

Het Odapark is een prachtig natuurgebied en kunstpark dat zich uitstrekt over ongeveer 25 hectare aan de rand van Venray, in de provincie Limburg. Het park is vernoemd naar de nabijgelegen Sint-Odakerk. Het park biedt een prachtige omgeving met bossen, vijvers en sculpturen van hedendaagse kunstenaars. Een heerlijk park om te ontspannen in de natuur en de kunst te bewonderen.  

Adres

Merseloseweg 117, 5801 CC Venray

Parkeergelegenheid

Merseloseweg 117, 5801 CC Venray

Type gebied

Park en bos

Grootte

25 hectare

Over het gebied

Het park heeft een bijzondere geschiedenis. Het was vroeger namelijk een stortplaats voor huisvuil. In de jaren ’90 werd het terrein gesaneerd en omgevormd tot een natuurgebied. Inmiddels is het uitgegroeid tot een prachtig park waar kunst, cultuur en natuur samenkomen. Het Odapark biedt ruimte aan diverse kunstwerken en tentoonstellingen, zowel binnen als buiten. Zo zijn er beeldentuinen, exposities in het Odapaviljoen en projectruimtes. 

Jaarlijks worden er ook verschillende evenementen georganiseerd, zoals het kunstfestival ‘Odapark Outdoor‘ en het literatuurfestival ‘Dichter bij Venray‘. Naast kunst en cultuur is er in het Odapark ook veel ruimte voor natuur. Zo vind je er een grote vijver, een bostuin, een heidetuin en diverse wandelroutes. Het park is dan ook een populaire plek voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. 

Wandelroutes in dit gebied

In het Odapark zijn diverse mooie wandelroutes te vinden waaronder de ‘Kunst- en natuurwandeling’. Deze route van 2,5 kilometer voert je langs kunstwerken en natuurlijke hoogtepunten. Onderweg kom je langs het kunstwerk ‘De Luisterende Man’ van Karel Appel en werken van Ad Dekkers, Armando en Joanna Quispel wat je wandeling educatief maakt. Voor, tijdens of na je tocht kun je genieten van heerlijke gerechten of een borrel in Het Theehuis of Beej Oda, twee toonaangevende horecagelegenheden in het park. Wil je meer weten over de kunstenaars en het park? Boek dan een rondleiding en ontdek de bijzondere plekken van het Odapark.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Venray

Overnacht in Hotel Asteria Venray

Ontdek 1400 verschillende bieren bij Mr. Hop

Bezoek het oorlogsmuseum in Overloon

Maak een natuurfietstocht 

De gemoedelijke stad Venray kent vele mooie plekken en natuurgebieden, zoals het Odapark. Maar waan je net zo goed in het Annapark of bezoek de Sint-Petrus molen. Duik daarnaast in de geschiedenis, in het Oorlogsmuseum Overloon en bezoek restaurant De Beejekurf. Dit al doe je natuurlijk stijlvol en winkel jouw nieuwe kleding bij onze winkel Van Dal Venray.

Welkom in Venray

Venray is een charmante stad in Noord-Limburg bekend om zijn rijke geschiedenis en gastvrije sfeer. Het historische centrum biedt een mix van gezellige winkelstraten, sfeervolle terrassen en indrukwekkende bezienswaardigheden. Venray is omgeven door prachtige natuur, ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers. Bezoekers kunnen genieten van de serene bossen, heidevelden en het Maasdal. De stad staat ook bekend om zijn evenementen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Met diverse musea, culturele activiteiten en een gastvrije sfeer is Venray een ideale bestemming voor een dagje uit of een langer verblijf. 

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Restaurant Zeezicht Breda - header Eropuit

Zeezicht Breda

Zeezicht Breda – kortweg Zeezicht – gelegen aan de Grote Markt, is een knus (lunch)café, restaurant en terras waar jij smakelijk kan eten ...
Bekijk meer
Mediterraans groentepannetje - header Recepten

Mediterraans groentepannetje

Een heerlijk Mediterraans groentepannetje vol verse groenten en kruiden. Gegarneerd met witte kaas en een ...
Bekijk meer
voetbal in stadion Mannendingen

10 weetjes over het EK voetbal

Het EK voetbal is weer in aantocht! Voor vele voetbalfans is dit hét moment waar ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven