!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Museum Valkenburg

Museum Valkenburg is een veelzijdig museum gelegen in het hart van Valkenburg aan de Geul. Het museum biedt een mix van kunst, geschiedenis en cultuur. Het museum is gevestigd in een historisch pand. Bezoekers kunnen genieten van wisselende tentoonstellingen, permanente collecties en bijzondere kunstwerken van lokale en regionale kunstenaars. Het museum speelt een belangrijke rol in het bewaren en presenteren van het culturele erfgoed van Valkenburg en de omgeving.

Adres

Grotestraat Centrum 31, 6301 CW Valkenburg

Parkeergelegenheid

Berkelplein 82, 6301 ZV Valkenburg

Kunst & Cultuur

Zuid-Limburgse kunst en historie

Aantal personen

Niet bekend

Duur

Niet bekend

Over de plek

Museum Valkenburg is gevestigd in het oude stadshuis van Valkenburg. Een prachtig historisch gebouw dat op zichzelf al een bezoek waard is. De sfeervolle ruimtes en authentieke details zorgen voor een bijzondere museumervaring. Het museum heeft diverse tentoonstellingszalen die regelmatig van opzet veranderen waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Naast de kunst- en geschiedenisexposities worden er ook educatieve activiteiten en lezingen georganiseerd. 

Wat is er te doen?

Museum Valkenburg heeft verschillende tentoonstellingen en activiteiten voor bezoekers. Naast het bewonderen van kunstwerken en historische voorwerpen tot thematische exposities over regionale gebeurtenissen. De diverse collectie en wisselende tentoonstellingen zorgen ervoor dat er altijd iets interessants te zien is voor bezoekers van alle leeftijden.  

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Beek

Over nacht in Hotel Valkenburg by Mercure

Bezoek het Kuurpark

Bezoek het Openluchttheater Valkenburg

Wandel- en fiets in de omgeving

De omgeving van Museum Valkenburg biedt tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden. Bezoek de Kasteelruïne en Fluweelengrot voor een historische ontdekkingstocht met prachtig uitzicht. Ontspan in Thermae 2000 met thermale baden en spa-behandelingen. Verken de Romeinse geschiedenis in het Museum Romeinse Katakomben. Ontdek de ondergrondse wereld in de Gemeentegrot met indrukwekkende kalksteenformaties. 

Welkom in Beek

Beek, gelegen in het zuiden van Limburg is een pittoresk dorpje bekend om zijn rijke historie en levendige cultuur. Het dorp biedt een mix van historische gebouwen, charmante straatjes en een gastvrije gemeenschap. Beek is omgeven door prachtige natuur waaronder bossen en heuvelachtige landschappen. Ideaal voor wandel- en fietstochten. Beek staat bekend om zijn gezellige marktenenjaarlijkse evenementendie zowel inwoners als bezoekers aantrekken. De centrale ligging nabij steden als Maastricht en Valkenburg maakt Beek een aantrekkelijke bestemming voor een veelzijdig dagje uit.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Doloris Tilburg - header Eropuit

Doloris Tilburg

Ben je ooit zodanig van een route afgeweken dat je je verdwaald in een doolhof ...
Bekijk meer
Dit zijn de 10 stadions voor het EK voetbal-headbanner Mannendingen

Dit zijn de 10 stadions voor het EK voetbal

Stap binnen in de stadions voor het EK voetbal van 2024 waar gespeeld gaat worden. ...
Bekijk meer
Warande Tilburg - Header Stedengids

Warande Tilburg

De Warande in Tilburg is een prachtig recreatiegebied dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven