Meest gelezen

Met pensioen? Tips voor een bucketlist

Veel mannen zeggen dat ze het drukker dan ooit hebben na hun pensionering, maar toch mag je één bezigheid absoluut niet over het hoofd zien: het maken van een bucketlist. Je hebt je hele leven met plezier gewerkt en nu is het tijd om juist de dingen te ondernemen die je nog écht gedaan moet hebben voordat… nou ja, je weet wel. Dit zijn tips voor een bucketlist na je pensioen.

Kort over de bucketlist
Het woord bucketlist komt van de Engelse uitdrukking ‘kick the bucket’, wat in het Nederlands ‘de pijp uitgaan’ of ‘het loodje leggen’ betekent. Een bucketlist is dus een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij of zij overlijdt. De belangrijkste tip om jouw bucketlist samen te stellen is jezelf de vraag stellen: wat wil ik nog écht gezien of gedaan hebben en wat wil ik nog bereiken in het leven? Andere tips lees je in ons Zo maak je je eigen bucketlist artikel. Nu gaan we naar de daadwerkelijke tips om te ondernemen!

Bron foto: Unsplash.com

Volg een cursus

Je bent nooit te oud om te leren. Nu je meer tijd hebt om jouw hobby’s uit te voeren, kan je  bijvoorbeeld een cursus gaan volgen. Neem nou een kookworkshop, een fotografiecursus, een aquarelcursus of zelfs een computercursus. Dat je nooit te oud bent om te leren, blijkt ook uit studies van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen). Volgens deze studie heeft het leren op een latere leeftijd – bijvoorbeeld door middel van een cursus – een positief effect op de hersenen en het remt cognitieve stoornissen en dementie.

Bron foto: Unsplash.com

Puzzelen maar!

Een andere manier om jouw brein fit te houden is door maandelijks mee te doen aan onze prijspuzzels. Waag jezelf aan een sudoku, woordzoeker of Zweedse puzzel en maak direct kans op leuke prijzen – da’s dus twee keer winnen!

Bron foto: Unsplash.com

Schrijf je eigen biografie

Hmm, ja, die vraag hè… “Wat wil ik nog écht gezien of gedaan hebben en wat wil ik nog bereiken in het leven?” Je kan de vraag ook omdraaien naar: wat heb ik al gedaan? Schrijf  daaropvolgend jouw eigen biografie! Na jouw pensioen is het de tijd om stil te staan bij wat je allemaal bereikt en meegemaakt hebt. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor andere familieleden. Combineer jouw biografie bijvoorbeeld met een stamboom van de familie en verwerk juist leuke foto’s van vroeger in jouw persoonlijke boek.

Bron foto: Unsplash.com

Ga opnieuw op huwelijksreis

Verras je echtgenote door opnieuw op huwelijksreis te gaan. Neem eventueel de (klein)kinderen mee of ga juist heerlijk met zijn tweeën. Dit kan zowel naar de plek waar jullie huwelijk begon, maar je mag natuurlijk ook een andere bestemming kiezen. Kies in dat geval de vakantie waar jullie beide nog nooit geweest zijn, maar echt heel graag heen willen. Dát is de perfecte bestemming om op jouw bucketlist te schrijven.

Bron foto: Unsplash.com

Stel een sportief doel

Of je nou graag in beweging bent of niet, dit is bij uitstek een perfect idee om jezelf flink mee uit te dagen. Natuurlijk moet het fysiek wel mogelijk zijn, dus dat bungeejumpen moet je wellicht tweemaal overdenken. Jezelf uitdagen kan in ieder geval op verschillende manieren; misschien wil je wel tien kilometer wandelen, in plaats van de gebruikelijke vijf. Wil je een kwart, halve of hele marathon lopen of liever het Pieter Pad fietsen? Stel bij zo’n doel concrete plannen samen om het doel echt te bereiken.

Bron foto: Unsplash.com

Schatzoeken!

Om jouw wandeldoel te vergroten kan je denken aan de schatzoektocht geocaching. Zoek al wandelend en puzzelend naar echte schatten in de bossen of de stad.

Bron foto: Unsplash.com

Koop of huur een vakantieappartement in het buitenland

De dagen worden korter en het weer kouder; de winter breekt aan. Niks is dan lekkerder om de biezen te pakken om jouw eigen appartement of huis op te zoeken in het zonnige buitenland. Maar natuurlijk kan je ook in de Nederlandse zomer eropuit gaan. Neem desgevallend jullie fietsen mee en geniet samen van de heerlijke cultuur. Trek je favoriete polo aan, kies de juiste korte broek en ga eropuit in jouw eigen stad of dorp over de grens.

Natuurlijk bestaan er oneindig veel activiteiten om op jouw bucketlist te schrijven en uit te voeren. In ons vorig artikel staan nog veel meer ideeën. Wat staat er op jouw bucketlist?

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven