!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Kelmonderbos Beek

Het Kelmonderbos in Beek is een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg, ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers. Dit bosrijke gebied biedt rust en ontspanning in een groene omgeving met diverse wandelpaden die je langs eeuwenoude bomen, beekjes en open velden leiden. Het Kelmonderbos is de perfecte plek om te ontspannen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Limburg. 

Adres

Beek

Parkeergelegenheid

Beek

Type gebied

Bos

Grootte

10 hectare 

Over de plek

Het Kelmonderbos is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeente Beek. Het bos is rijk aan planten en dieren en biedt verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Met zijn dichte bossen en open plekken is het een gevarieerd landschap dat elk seizoen zijn eigen charme heeft. In het bos leven ook diverse diersoorten. Van vogels die fluiten tot kleine zoogdieren die door de schaduwrijke paden glippen. 

Wat is er te doen?

Naast wandelen kun je in het Kelmonderbos genieten van picknicken in een van de open weides, vogels kijken langs de beekjes of gewoon ontspannen en genieten van de rust. De wandelpaden variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Hierdoor kun je kiezen voor een korte, ontspannen wandeling of een langere, uitdagendere tocht. De Kelmondersbosroute is te volgen via de houten paaltjes met rode plaatjes. Deze wandeling is 8,1 km lang en neemt je mee langs onder andere monumentale gebouwen.  

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Beek

Overnacht in Hotel Restaurant Kasteel Elsloo

Bezoek het historische centrum van Beek

Bezoek het Thermenmuseum in Heerlen

Wandel en fiets in de Maasduinen

De omgeving van het Kelmonderbos biedt ook veel andere leuke activiteiten. Na een verfrissende wandeling kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het historische centrum van Beek waar je de charmante straatjes en oude gebouwen kunt verkennen. Als je van geschiedenis houdt is het Elsmuseum een aanrader! Dit museum biedt inzicht in de lokale cultuur en geschiedenis. In het nabijgelegen winkelcentrum Makado is een gevarieerd aanbod van winkels en eetgelegenheden. Hier kun je terecht voor een leuke winkelervaring en een smakelijke lunch. 

Welkom in Beek

Beek, gelegen in het zuiden van Limburg is een pittoresk dorpje bekend om zijn rijke historie en levendige cultuur. Het dorp biedt een mix van historische gebouwen, charmante straatjes en een gastvrije gemeenschap. Beek is omgeven door prachtige natuur waaronder bossen en heuvelachtige landschappen. Ideaal voor wandel- en fietstochten. Beek staat bekend om zijn gezellige marktenenjaarlijkse evenementendie zowel inwoners als bezoekers aantrekken. De centrale ligging nabij steden als Maastricht en Valkenburg maakt Beek een aantrekkelijke bestemming voor een veelzijdig dagje uit.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Blind Walls Gallery Breda - Header Eropuit

Blind Walls Gallery Breda

De Blind Walls Gallery is niet één museum of een páár kunstwerken, in tegendeel! Blind ...
Bekijk meer
LoLo pizzabar Breda - header Eropuit

LOLO PizzaBar Breda

Aan de historische Ginnekenmarkt bevindt zich LOLO Pizzabar. Bij deze pizzeria in Breda geniet je van ...
Bekijk meer
Centrum München Eropuit

Ontdek het mooie München

Wie graag de wijde natuur intrekt, de bergen wil bekijken en het beste bier wenst te drinken, hoeft echt niet meer ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven