!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Engels tot in de eeuwigheid

Blimey, wat is het Verenigd Koninkrijk toch een bijzonder land. Een ongekende beleefdheid vormt hier de norm en witte bonen in tomatensaus met worst kan zowaar je nieuwste verslaving worden. De verbinding tussen Van Dal en het Verenigd Koninkrijk is daarbij ook een logische; textiel is alles! Doordat de Britten al vroegtijdig over katoen beschikten, liep het voor op vele concurrenten. Dat, in samenhang met de ongerepte natuur, heeft ons overtuigd: dit is dé plek om onze nieuwe wintercollectie te presenteren.

Bron foto: Unsplash.com

Groet groen in Engeland

We zoomen in op het groene landschap van Groot-Brittannië, Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Gelukkig zijn deze termen te verklaren. Groot-Brittannië is de geografische naam voor het grootste eiland van de Britse Eilanden, dus zonder Noord-Ierland. Engeland is vergelijkbaar met Holland; iedereen weet wat je ermee bedoelt, maar het is niet de naam van het land. Engeland is namelijk evenals Schotland, Wales en Noord-Ierland een land ín het Verenigd Koninkrijk. Het najaar is de ideale periode voor een wandeling naar oude ruïnes, bijzondere kerken en gezellige dorpen. Dat moet je met eigen ogen zien!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Stepping Stones

De Stepping Stones in Dovedale zijn een avontuurlijke ervaring! Deze natuurlijke stenen brug laat je als een ontdekkingsreiziger over de sprankelende rivier de Dove dansen, omringd door majestueuze kalkstenen kliffen en glooiende groene weilanden. Een adembenemende en pittoreske manier om de natuurlijke pracht van het Peak District te omarmen. Durf jij, net als onze modellen Bart en Pim het avontuur aan?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Chatsworth House

Chatsworth House, een weelderig landhuis omringd door de adembenemende schoonheid van het Peak District, is een Engels juweeltje dat je niet mag missen. Ontdek eeuwenoude geschiedenis in de weelderig ingerichte kamers, bewonder meesterwerken in de kunstcollecties en wandel door prachtige tuinen. Een culturele schat en een visueel feest voor de zintuigen en fotoshoot locatie van Rintje en Jan.

Bron foto: Unsplash.com

De vallei die verrast

Neem nou Cave Dale, de sprookjesachtige vallei in de omgeving van Castleton. Smeltwater en steenslag vormden kalkstenen kliffen en van wel vijftig meter hoog. Om stil van te worden! Op slechts vijf minuten loopafstand van de vallei vind je Peveril Castle. Het opmerkelijke bouwwerk uit de elfde eeuw had door de omringende stenen gevels een militair voordeel, al werd het vooral als woonplaats gebruikt. Verken ook zeker het dorp van Castleton, waar Vroegmodern Engels taalgebruik nog volop leeft en de Peakshole Water rivier rustig doorkabbelt. Lukt het jou om de rode telefooncel te spotten?

Bron foto: Unsplash.com

De kathedraal die piekt

In het iets zuidelijkere Tideswell piekt de St. John The Baptist Church boven het dorp uit. Hoewel deze kerk niet gekenmerkt wordt als kathedraal, wordt het door de grootte toch vaak Cathedral of the Peak genoemd. Uniek is dat de kerk in de veertiende eeuw gebouwd is en vrijwel geen beduidende veranderingen heeft ondergaan. Waar veel kerken door de jaren heen gereconstrueerd werden, is St. John The Baptist in 1873 excellent gerestaureerd. Dat maakt de kerk een perfect voorbeeld van een gotische bouwstijl die goed bewaard is gebleven.

Bron foto: Unsplash.com

De dorpelijke gezelligheid

Passend bij de landelijkheid van het Verenigd Koninkrijk is de knusse gezelligheid in de kleine dorpen. Zo wordt er in Bradwell trots getuinierd, baddert men fanatiek in de helende wateren van Buxton en wilt iedere bezoeker van Chatsworth het gelijknamige huis – dat al zestien generaties overgedragen wordt – met eigen ogen aanschouwen. Om geen genoeg van te krijgen!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Nederland - Frankrijk header prijspuzzel 3 Winacties

Voorspel Nederland – Oostenrijk en win!

We maken ons klaar voor de laatste wedstrijd van de groepsfase van Nederland op het ...
Bekijk meer
De voordelen van breinpuzzels Denkspellen

De voordelen van breinpuzzels

Een fijne bezigheid voor bij de ochtendkrant en warme koffie is het spelen van een ...
Bekijk meer
stamppot-met-witlof-01 Recepten

Witlofstamppot met appel

Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Deze heerlijke winterse stamppot met witlof, ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven