!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Enclaveroute Baarle-Nassau

Baarle-Nassau, een prachtig dorp in het zuiden van Nederland, is de perfecte bestemming voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. De Fietsroute Baarle-Nassau, ook wel bekend als de Enclaveroute, is een aanrader voor iedereen die graag de grens tussen Nederland en België verkent en deze tot wel 25 keer kruist! De Enclaveroute is er een die je als fietsliefhebber gedaan moet hebben!

Startpunt

Gemeentehuis Baarle-Hertog, Parallelweg 1, 2387 Baarle-Hertog

Parkeergelegenheid

Bij het gemeentehuis

Type gebied

Bossen, stad

Grootte

40 – 50 km

Over dit gebied

Deze route leidt je door het hart van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog, waar je een uniek stukje België in Nederland kunt ontdekken. Het is fascinerend om te zien hoe de grenzen tussen de twee landen (enclaves) door de eeuwen heen zijn veranderd en hoe dit heeft geleid tot de huidige enclaves en exclaves. De fietsroute is ongeveer 40 kilometer lang en voert je langs historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen en pittoreske dorpjes. Onderweg kun je genieten van de lokale keuken en een verfrissend drankje op een van de vele gezellige terrassen.

Te doen in dit gebied

Een hoogtepunt van de Enclaveroute is het bezoek aan de enclaveclausule, waar de grens tussen Nederland en België dwars door een café loopt. Hier kun je letterlijk met één voet in Nederland en met de andere in België staan, terwijl je geniet van een heerlijk Belgisch biertje of een Nederlands kopje koffie. Wil je deze route een keer fietsen? De startplek is het gemeentehuis in Baarle-Hertog en je volgt de blauwe pijltjes langs de weg of je downloadt de kaart. Tijdens je fietstocht passeer je wel 30 keer de grens, hoewel Nederland en België slechts 25 officiële rijksgrenzen hebben.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Baarle-Nassau

Overnacht in Hotel den Engel

Bezoek Museum Vergane Glorie

Bezoek een van de vele musea

Wandel en fiets de mooiste routes

Geniet van lekkere Vlaamse frieten, Belgisch bier, en verfrissende wandelroutes. Ook zijn er authentieke musea te vinden en kan je heerlijk winkelen bij verschillende speciaalzaken. Een van deze zaken is Baarles Specialiteitenhuis. Met hun ruime aanbod van bijzondere thee is er altijd een smaak voor jou. Bezoek daarnaast Van Dal Baarle-Nassau om jouw nieuwe kledingset te bemachtigen.

Welkom in Baarle-Nassau

Grenzend aan de Belgische grens vind je een opmerkelijk dorp met wel 30 plekken waar we met het buurland kruisen. Op 22 enclaves van het Belgische gedeelte is het stuk grond zelfs volledig door Nederlands grondgebied omgeven. Baarle-Nassau is een plek met interessante bezienswaardigheden, leuke wandelroutes en een eigen Van Dal winkel. Ontdek 166 vierkante meter aan stijlvolle herenkleding bij Van Dal mannenmode Baarle-Nassau. We kunnen uiteraard niet voorbijschieten aan het gezellige pand van Van Dal Baarle-Nassau, gelegen aan het Sint Annaplein 12. Parkeren gaat eenvoudig vóór de deur, of je nou met jouw auto komt of op een gehuurde solex.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Restaurant Zeezicht Breda - header Eropuit

Zeezicht Breda

Zeezicht Breda – kortweg Zeezicht – gelegen aan de Grote Markt, is een knus (lunch)café, restaurant en terras waar jij smakelijk kan eten ...
Bekijk meer
appelflappen-01 Recepten

Appelflappen

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven, gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel.
Bekijk meer
Nationaal park de hoge veluwe - header Eropuit

Nationaal park de Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe, gelegen nabij Arnhem, is een van de grootste en mooiste ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven