!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

De Pannenhoef Rijsbergen

De Pannenhoef, gelegen nabij Breda, in Rijsbergen, is een betoverend natuurgebied dat je uitnodigt om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Dit prachtige gebied, beheerd door Brabants Landschap, beslaat maar liefst 706 hectare en biedt een oase van rust en natuurpracht. Ooit een veengebied waar turf werd gewonnen, is de Pannenhoef nu een plek waar je kunt genieten van de rijke flora en fauna. Met haar afwisselende landschappen, van bossen tot vennen en bloemrijke graslanden, is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Adres

Pannenhoef 1, 4891 TJ Rijsbergen

Parkeergelegenheid

Pannenhoef 1, 4891 TJ Rijsbergen

Type gebied

Bossen, vennen en graslanden

Grootte

706 hectare

Over dit gebied

De Pannenhoef heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw, toen het gebied werd gebruikt voor de turfwinning. Dit historische gebruik heeft het landschap gevormd tot wat het vandaag de dag is: een mozaïek van verschillende natuurlijke elementen. Door de jaren heen is het gebied hersteld en omgevormd tot een natuurreservaat met diverse biotopen. Hierdoor kun je hier nu genieten van een grote verscheidenheid aan planten en dieren, waaronder zeldzame orchideeën, libellen en broedvogels zoals de boomvalk en de nachtegaal. Elk seizoen brengt zijn eigen charme en verrassingen.

Wat is er te doen?

De Pannenhoef biedt een scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers en avonturiers. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet, variërend van korte, gemakkelijke routes tot langere, uitdagende tochten. Deze paden leiden je door de mooiste delen van het gebied, langs schilderachtige vennen, oude bossen en uitgestrekte heidevelden. Voor vogelliefhebbers zijn er observatiepunten vanwaar je de lokale fauna kunt spotten. Daarnaast worden er regelmatig excursies en educatieve activiteiten georganiseerd, waarbij je meer kunt leren over de natuur en geschiedenis van de Pannenhoef. Het is de perfecte plek voor een dagje uit in de natuur!

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Breda

Overnacht in hotel hotel Mastbosch

Bezoek het kasteel Bouvigne

Bezoek een van de vele musea

Wandel en fiets de mooiste routes

In de omgeving van natuurgebied de Pannenhoef zijn er een hoop dingen te beleven. Je zit immers maar een paar kilometer van de stad verwijderd. Even lekker eropuit in het centrum van Breda en kan heel goed gecombineerd worden met een bezoek aan de Grote Kerk. Wil je weten wat er allemaal in Breda te doen is? Lees het artikel “Wat is er te doen in Breda?”

Welkom in Breda

Op zoek naar leuke activiteiten of een weekendje weg in Breda? Breda biedt veel: bezoek het Stedelijk Museum voor cultuur en geschiedenis, wandel door het Mastbos, bewonder de Grote Kerk, of maak een rondvaart door de singels. Geniet van de gezellige terrassen en restaurants voor een hapje en drankje. Of je nu komt voor toerisme of een dagje uit: Breda is de moeite waard om te ontdekken!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Kasteel Bouvigne Breda - header Eropuit

Stadswandeling Breda

Breda, de Parel van het Zuiden, biedt een perfecte mix van historische pracht en moderne ...
Bekijk meer
Monchou toetje met witte chocolade en framboos Recepten

Monchou toetje met witte chocolade en framboos

Trakteer jezelf op een heerlijk genietmoment met dit Monchou toetje in een glas. Het romige ...
Bekijk meer
Asterdplas Breda - header Eropuit

De Asterdplas Breda

De Asterdplas, gelegen in Breda, is een prachtig natuurgebied dat zowel door lokalen als bezoekers ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven