!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

De bucketlist van een avonturier

Voor de èchte avontuurlijke man onder ons, die niet vies is van een beetje spanning en adrenaline, stellen wij de bucketlist van een avonturier aan je voor. Maar wat is een bucketlist nou eigenlijk en wát wordt er op een bucketlist van een avonturier gezet? Dit leggen wij je graag uit! Ga er maar goed voor zitten waarna je deze prachtige ideeën daadwerkelijk kunt uitvoeren.

Wat is een bucketlist?
Een bucketlist is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij of zij overlijdt. Het woord bucketlist komt van de Engelse uitdrukking ‘kick the bucket’, wat in het Nederlands ‘de pijp uitgaan’ of ‘het loodje leggen’ betekent. Het opstellen van jouw lijst kan je dus helpen om bij te houden wat je nog wilt bereiken of wat je al gedaan hebt. Deze lijst helpt je bijvoorbeeld om uit je dagelijkse sleur te komen of om iets moois achter te laten als je er zelf niet meer bent. 

Bron foto: Unsplash.com

Hoe stel je een bucketlist samen?

Om een mooie lijst samen te stellen is niet veel nodig. Je kan dit op een stuk papier, in een notitieblok, een computer of een speciaal daarvoor ontworpen bucketlistboek schrijven. Stel jezelf goede vragen om tot ideeën te komen; wat wil ik nog écht gezien of gedaan hebben en wat wil ik nog bereiken in het leven? Maak je lijst vervolgens niet té lang en houd het realistisch. Voor sommige plannen zul je namelijk de loterij moeten winnen, en het zou wel zo leuk zijn om jouw plannen werkelijkheid te zien worden.

Verder zijn concrete plannen haalbaarder dan vage plannen; je kunt beter schrijven dat je de Mount Everest wilt gaan beklimmen dan ‘een hele grote berg’. Wat daar bovenop komt is het maken van plannen van groot naar klein en kies lange en kortetermijndoelen. Categoriseer jouw lijst met verschillende doelen zoals vakantie, plezier & avontuur, eten & drinken en persoonlijke ontwikkeling.

Bron foto: Unsplash.com

Vakantie

Iedereen heeft wel een bestemming waar hij of zij nog nooit is geweest maar dat wel heel graag wil. Dát is de perfecte bestemming om op jouw bucketlist te schrijven. Andere populaire ideeën zijn roadtrippen in Amerika, het Noorderlicht zien en op safari gaan in Afrika. Vakantiedoelen kunnen overigens ook dichterbij huis zijn. Denk maar aan het bezoeken van alle Waddeneilanden, elke stad in Nederland bezoeken of juist nog één keer met het gezin naar de camping van 30 jaar geleden gaan. Eén bucketlistidee dat menig Van Dal collega al heeft gerealiseerd is het bezoeken van alle Van Dal winkels.

Bron foto: Unsplash.com

Plezier & avontuur

Plezier en avontuur… Het klinkt heel veelzijdig, en dat is het ook. De een haalt voldoening uit het wandelen naar Santiago de Compostella – een pelgrimstocht in het noordwesten van Spanje – de ander wil ooit parachutespringen, het Pieterpad fietsen of een tattoo laten zetten. Wat je ook gaat doen, sportieve en authentieke kleding van Lerros mag niet ontbreken. Of je nou iets wilt bezoeken, jouw favoriete sportwedstrijd wilt bijwonen of wilt figureren in een tv programma, Lerros vindt het belangrijk dat een man zich goed voelt in stijlvolle kleding.

Bron foto: Unsplash.com

Eten & drinken

Zelfs in de categorie eten & drinken kan je een lijst maken met dingen die je écht eens geproefd moet hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van sushi eten in Japan, een zelf gevangen vis klaarmaken en oppeuzelen of eten in een restaurant met een Michelinster. Ook activiteiten zoals met stokjes leren eten of op kookles gaan zijn mooie doelen om te behalen. Haal voor dat laatste het kookboek Corine kookt in huis en begin gelijk met de overheerlijke, gezonde gerechten.

Bron foto: Unsplash.com

Persoonlijke ontwikkeling

Je zal wellicht denken: kun je een bucketlistidee bedenken op basis van persoonlijke ontwikkeling? Nou, dat kan zeker. Misschien wil je wel een vreemde taal leren, vrijwilligerswerk uitoefenen, iets goeds voor mens en milieu doen of juist een angst overwinnen. Niet alleen is elk van deze doelen goed voor je persoonlijke ontwikkeling, het is nog erg leuk en interessant ook.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
header streetart Eropuit

Streetart route Maastricht

De Streetart route in Maastricht biedt een unieke manier om de stad te verkennen en ...
Bekijk meer
Mogán header 1600x900 Eropuit

Ontdek Gran Canaria

Stralend is het woord om Gran Canaria mee te omschrijven. Geografisch ligt het eiland dichterbij ...
Bekijk meer
restaurant het Postkantoor Heerenveen - header Eropuit

Restaurant Het Postkantoor

De culinaire Grand Bistro; Het Postkantoor is één van de restaurants die je zou moeten ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven