!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Blind Walls Gallery Breda

De Blind Walls Gallery is niet één museum of een páár kunstwerken, in tegendeel! Blind Walls Gallery bestaat uit ruim honderd unieke muurschilderingen verdeeld over de gehele stad Breda. Al deze muurschilderingen zijn geïnspireerd op bijzondere verhalen uit de stad. Overal waar je loopt spot je prachtige beschilderingen die soms wel direct oogcontact lijken te maken, maar ook kan je verschillende routes lopen of fietsen en je verwonderen over de kleurrijke creaties. Wat bijzonder!

Adres

Door heel Breda

Parkeergelegenheid

Centrum Breda: Oude Vest 3, 4811 GS Breda

Kunst & Cultuur

Street art

Aantal personen

Geen limiet

Duur

1 – 4 uur

De geschiedenis

De Blind Walls Gallery is een openbaar kunstwerk in Breda waar amateurkunstenaars elementen ter decoratie aan toeveogen. Het idee voor de Blind Walls Gallery is voortgekomen uit het idee om de oude, maar grijze muren van de stad te veranderen in iets kleurrijks en kunstzinnigs. Zo is het dus ook niet een enkel kunstwerk, maar spant het over de hele omtrek van Breda. In 2015 is een begin gemaakt met de uitwerking. Elk kunstwerk dat sindsdien is gecreëerd komt voort uit een verhaal uit het stadsarchief of van een Bredanaar zelf. Dit gebeurt volledig in samenwerking met de Gemeente Breda, die het werk steunt, koestert en beschermt. In 2017 kreeg Blind Walls Gallery zelfs de Brabantse Erfgoedprijs uitgereikt. Een terechte prijs als je het ons vraagt, want je raakt nooit uitgekeken.

Het hele project bestaat uit schilderingen op bouwwerken in Breda. Kunstenaars en street art artiesten kunnen allemaal hun bijdrage leveren. De muurschilderingen kunnen overal in Breda worden aangetroffen en zijn buitengewoon flamboyant en creatief. Diverse stuks zijn zelfs door internationale kunstenaars gemaakt. Dit alles maakt Breda weer een stukje mooier en completer.

Over het museum

Kom meer te weten over Breda en kom op plekken waar je anders niet zou komen. Gidsen vertellen in een rijk enthousiasme mooie verhalen en voor de fotografen onder ons is dit een walhalla om jouw fotografeerkunsten te tonen. Er is geen vaste begin- of eindtijd, dus bezoek de bijzondere plekken op je gemak en zoek op zijn tijd eens een leuk café of winkel op. Breda staat er, zoals de muurschilderingen, boordevol mee.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Breda

Overnacht in onderwijs hotel De Rooi Pannen

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Bezoek het 3sec.gallery

Bezoek het Chassé Theater

In de omgeving van de Blind Walls Gallery is er genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Breda of Kasteel Bouvigne. Wil je weten wat je nog meer kan doen in Breda? Bekijk dan zeker ons artikel ‘Wat is er te doen in Breda!‘ en vergeet niet om onze winkel in Breda te bezoeken, waar je de mooiste mannenmode onder het genot van een vers gezette kop koffie scoort. Tot binnenkort in Breda!

Welkom in Breda

Op zoek naar leuke activiteiten of een weekendje weg in Breda? Breda biedt veel: bezoek het Stedelijk Museum voor cultuur en geschiedenis, wandel door het Mastbos, bewonder de Grote Kerk, of maak een rondvaart door de singels. Geniet van de gezellige terrassen en restaurants voor een hapje en drankje. Of je nu komt voor toerisme of een dagje uit: Breda is de moeite waard om te ontdekken!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Tips voor smartphonefotografie Hobby

Tips voor smartphonefotografie

Leuke zomeractiviteiten zorgen voor een brede glimlach. Het is natuurlijk hartstikke leuk om terug te ...
Bekijk meer
Pastinaaksoep-01 Recepten

Pastinaaksoep

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingrediënt om hem extra lekker te maken.
Bekijk meer
Restaurant Auberge du Bonheur - header Eropuit

Restaurant Auberge du Bonheur

In het moderne restaurant La Nouvelle Auberge, welke onderdeel van Auberge du Bonheur in Tilburg is, ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven