Search
Close this search box.
Meest gelezen

5x De mooiste wandelroutes in Nederland

Heb jij bij Van Dal mannenmode al de nieuwste wandelmode gewinkeld? Dan ben je vast en zeker op zoek naar de mooiste wandelroutes. Vaak lopen mensen dezelfde wandelroutes op dezelfde plekken. Om je hierin te inspireren hebben wij voor jou de mooiste wandelroutes in Nederland op een rij gezet. De vijf wandelroutes die wij hebben geselecteerd lopen dwars door de mooiste natuurgebieden en leukste bezienswaardigheden waar je eindig van kan genieten.

Bron foto: Unsplash.com

Wandelroute en Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen kun je vinden tussen Zandvoort en Noordwijk. Dit is onze favoriet omdat het een groot natuurgebied is met verschillende bezienswaardigheden. Hier komt geschiedenis samen met waterwinning en urenlange wandelroutes. Binnen dit gebied vind je verschillende wandelroutes waardoor je de mooiste wandelplekken in dit gebied opzoekt. Zo zie je nog eens wat!

Bron foto: Unsplash.com

Wandelroute Nationaal Park Drents-Friese Wold

Hoog in het noorden vind je 130 kilometer aan wandelpaden wat is verdeeld over dertig verschillende wandelroutes, genaamd Nationaal Park Drents-Friese Wold. Uit deze dertig wandelroutes kan je zelf een route kiezen. Tip: selecteer eerst de bezienswaardigheden die je graag wil bekijken en zoek dan een wandelroute.

Bron foto: Unsplash.com

Boswachterspad Balooërveld

In het mooie Drenthe vind je het natuurgebied de Drentse Aa. In dit gebied ligt een prachtige wandelroute genaamd: Boswachterspad Ballooërveld. Dit is een wandelroute van 9 kilometer door een historisch natuurgebied. Zo zie je in dit gebied nog de karrensporen vanuit de middeleeuwen en de tanksporen vanuit de Tweede Wereldoorlog. Als je van rust houdt is dit het gebied voor jou. Waar anders kan je 2 uur wandelen zonder anderen tegen te komen?

Bron foto: Unsplash.com

NS-wandeling Veluwezoom

In Gelderland is een parel te vinden: Nationaal Park Veluwezoon. Dit is een natuurgebied wat wandelroutes biedt van 11 of 14 kilometer op heuvelachtig terrein. Hier zullen je kuiten goed op de proef gesteld worden. Hier zal je de mooiste uitzichten treffen die je in geen enkel ander natuurgebied zo mooi zult vinden. Wist je dat dit gebied vroeger toebehoorde aan het jachtdomein van de Prinsen van Oranje? Hoe gaaf!

Bron foto: Unsplash.com

Archemerbergroute

Het laatste wandelgebied is de Archemerbergroute. Dit is een route in Overijssel en hier wandel je onverhard over de flanken van de Archemeberg en de Lemelerberg. De wandelroute spant 12,5 kilometer waar je ongeveer 3 uur mee bezig zal zijn. Het mooie aan deze bergen is dat het goed bewandelbaar is. Dit komt doordat er geen steile hellingen zijn, maar wel veel mooie bezienswaardigheden en een gezellig wandelcafé.

Waar ga je als eerst naartoe?

Wij hopen dat je weer inspiratie hebt opgedaan over mooiste wandelroutes in Nederland. Hierdoor kan je voorlopig vooruit met het ontdekken van nieuwe natuurgebieden. Op deze manier kan je de stijlvolle wandelkleding van Van Dal gelijk uittesten tijdens het wandelen. Nog nieuwe wandelkleding nodig? Neem hier onder een kijkje.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven