Search
Close this search box.
Meest gelezen

5x De mooiste theaters in Nederland

Naar het theater gaan is altijd een ware beleving. Het is net als een film, maar dan nét wat beter. Je ziet de personages in het echt, je kan de emoties voelen en het decor is altijd gelikt. Met meer dan 650 theaters in Nederland kan je bijna op elke hoek van de straat wel een prachtig schouwspel zien. Maar wat zijn nou de mooiste theaters in Nederland? Wij zoeken dat graag voor je uit! 

Bron foto: Unsplash.com

Chassé Theater – Breda

We trappen af met het iconische theater van Breda; het Chassé Theater. Dit prachtige theater vormt het decor voor de veelzijdige binnenstad, welke je vanuit onze winkel in Breda kunt zien als je bij de etalage naar buiten tuurt. Jaarlijks trekt dit museum ruim 350.000 bezoekers die komen genieten van musicals, opera, dans, muziek en meer. Naast het theater heeft dit gebouw drie filmzalen en zit er een casino om de hoek. Gegarandeerd succes!

Bron foto: Unsplash.com

Filmtheater Tuschinski – Amsterdam

Dit theater in hartje Amsterdam is opgericht door Abraham Tuschinski, een Joods-Pools-Nederlandse bioscoopexploitant die op 56-jarige leeftijd in Auschwitz overleed als slachtoffer van de Holocaust. Het is een van de mooiste theaters in Nederland. Jaarlijks vinden hier vele (internationale) premières plaats en kan je natuurlijk ook zelf een kaartje kopen voor een gave film of voorstelling.

Bron foto: Pixabay.com

Nieuwe Luxor – Rotterdam

De Nieuwe Luxor is een van de bekendste gebouwen in Nederland. Het gebouw heeft met grote letters ‘Luxor’ op de voorgevel staan. Bijzonder is het lettertype ‘Corporate Identity’ dat op elke ruimte past waar men een boodschap kwijt zou willen. Wil je een keer een voorstelling bijwonen? De keuze is reuze: van musicals tot cabaret en van theaterconcerten tot kindervoorstellingen. Bewonder in stijl!

Bron foto: Unsplash.com

AFAS Circustheater – Scheveningen

Les Miserables, Tarzan, The Lion King en in 2022 zelfs Aladdin: het zijn slechts een paar van de vele voorstellingen die in het AFAS Circustheater gespeeld zijn, of nog spelen. Dit theater lijkt van binnen daadwerkelijk op een circus en is een echte trekpleister voor jong en oud. Mede door de ligging aan het strand van Scheveningen, met de vele hotels en te ondernemen uitjes, is een voorstelling in dit theater een niet-te-missen bezigheid tijdens jouw bezoek.

Bron foto: Unsplash.com

Koninklijk Theater Carré – Amsterdam

Als je als artiest in Carré mag staan, heb je het goed voor elkaar. Maar ook als bezoeker is een avond  in Carré een waar festijn. In dit beroemde theater aan de Amstel zijn verschillende grootheden de revue al gepasseerd. Rob de Nijs, Youp van ’t Hek en Art Garfunkel zijn maar een paar van deze namen. Daarnaast worden jaarlijks de grootste theater-, tv- en filmprijzen uitgereikt op het iconische toneel.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven