!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

5x De mooiste poppodia in Nederland

Jouw favoriete artiest of band in levende lijve zien optreden doet wat met je. Losgaan op jouw favoriete artiest, de muziek voelen en de sfeer tussen alle medebezoekers proeven… Daar kan geen cd, dvd of afspeellijst tegenop. Nederland kent wel 58 verschillende poppodia waar jij als bezoeker naartoe kan, maar wat zijn nou de vijf mooiste poppodia in Nederland? Dat zoeken wij graag voor je uit!

Poppodium of evenementenhal?
Er zit een groot verschil in een poppodium en een evenementenhal. Allereerst de grootte: een evenementenhal, zoals bijvoorbeeld de Ziggo Dome in Amsterdam, kan wel 17.000 man kwijt. Het grootste poppodium van Nederland telt echter maar plek voor 3.000 personen. Daarnaast is een evenementenhal een commercieel bedrijf en worden poppodia gekenmerkt als stichting. Waar jij het liefst heen gaat, hangt af van het programma, maar natuurlijk dienen beide locaties gekoesterd te worden.

Bron foto: Iconick

013 Poppodium – Tilburg

Dit poppodium wordt gekenmerkt door de cd’s aan de gevel en is het grootste poppodium van Nederland. Met een capaciteit van 3.000 bezoekers in de grote zaal en 700 in de kleine zaal hebben al vele (inter)nationale artiesten op het podium gestaan. Denk hierbij aan Editors, Tilburgs eigen Guus Meeuwis en Robbie Williams.

Uniek aan 013 is de zaalindeling met een vloer die schuin oploopt. Deze indeling is ontstaan toen oude bioscoop Noorderligt in Tilburg failliet ging. De theaterzaal met stoelen maakte plaats voor een grote zaal voor concerten. Later is 013 ontstaan met dezelfde indeling, midden in het centrum van de stad. Met deze handige indeling kunnen vrijwel alle bezoekers het podium goed zien. Wat een uitvinding!

Bekijk het programma van de 013.

Bron foto: Unsplash.com

Effenaar – Eindhoven

De naam Effenaar komt van het woord evenaar, wat verwijst naar de lijn die de aarde omringt en dus – in dit geval – de hele wereld muzikaal verbindt. Dit deed Effenaar vanaf 1971 toen het geopend werd als cultureel centrum. Maar door toenemende populariteit is het al gauw veranderd in een poppodium. Het gebouw van Effenaar heeft een bijzondere architectuur en is ontworpen door de architect Adolfo Natalini en kan 1.650 personen ontvangen. In het verleden hebben al vele grote artiesten het podium betreden. Waaronder Nirvana, The Cure en veel Nederlandse artiesten.

Bekijk het programma van de Effenaar.

Bron foto: Unsplash.com

Paradiso – Amsterdam

Een heilige plek als het om concerten gaat, is Paradiso. Heilig omdat Paradiso werd geopend in een voormalige kerk in het centrum van Amsterdam. Bijzonder is het balkon dat rondom de hele zaal doorloopt, waardoor je jouw concert van alle hoeken goed kan bekijken. Ondanks dat het niet het grootste poppodium is, maar wel geroemd wordt om de fantastische akoestiek, heeft Paradiso al vele grootheden in de muziekwereld mogen ontvangen. Onder andere David Bowie, Prince, The Rolling Stones en Amy Winehouse hebben in deze tempel opgetreden.

Bekijk het programma van het Paradiso.

Bron foto: Unsplash.com

Doornroosje – Nijmegen

Het in 1970 geopende poppodium is een van de oudste poppodia in Nederland. Het is nog niet zo oud als het sprookje van de gebroeders Grimm (1812), maar het podium is er wel naar vernoemd. Dit vanwege de prachtige (slaap)zaal met houten dakconstructie. Slapen zal je er niet doen, want artiesten als U2, The Killers, Radiohead en The Kings of Leon zijn graag geziene gasten op dit podium. In 2015 heeft dit poppodium een Golden Green Key ontvangen: een internationaal erkend keurmerk voor een duurzaam gebouw en bedrijf.

Bekijk het programma van de Doornroosje

Bron foto: Unsplash.com

Poppodium Boerderij – Zoetermeer

Een intieme zaal wat ruimte biedt aan 700 gasten is Poppodium Boerderij in Zoetermeer. Het Engelse tijdschrift PROG heeft Poppodium Boerderij beloond met de derde plaats in de lijst van beste poppodia voor progressieve rockmuziek. Dit is opmerkelijk omdat Poppodium Boerderij het enige niet-Engelse podium op de lijst is. Houd je van prog-rock muziek? Dan is dit podium iets voor jou. Onder andere Porcupine Tree, Steve Vai en Dream Theater hebben in het verleden op de planken gestaan.

Bekijk het programma van het poppodiumboerderij.

Mooiste poppodia van Nederland of liever het theater?

Natuurlijk zijn er nog vele andere prachtige poppodia te vinden in Nederland. Wat dacht je van Poppodium PAARD in Den Haag, Gebouw-T in Bergen op Zoom of toch de Melkweg in Amsterdam? Stuk voor stuk plekken die het waard zijn om te bezoeken! Wist je dat Nederland ook geweldige theaters kent? Wij hebben voor jou de vijf mooiste theaters van Nederland op een rijtje gezet. Geloof ons: daar zitten parels tussen.

De juiste concertkleding

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Tips voor smartphonefotografie Hobby

Tips voor smartphonefotografie

Leuke zomeractiviteiten zorgen voor een brede glimlach. Het is natuurlijk hartstikke leuk om terug te ...
Bekijk meer
Tomatenschotel met kip - header Recepten

Tomatenschotel met kip

Een smakelijke, mediterraanse en vooral makkelijke ovenschotel met tomaten en kip voor ieder moment.
Bekijk meer
Stroganoff-gehaktballen-01 Recepten

Stroganoff met balletjes

Geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Zoals deze gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met paprika ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven