!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

3x fietsroutes door Noord-Brabant

Klaar om uw trouwe tweewieler goed af te stoffen? Ga er weer eens lekker mee op pad! In Noord-Brabant zijn er namelijk vele mooie plekken en bezienswaardigheden te ontdekken. Om u te voorzien van een leuke trip door eigen land lichten wij graag drie verschillende fietsroutes in Noord-Brabant uit. Let op: bij elke route vindt u een afbeelding met coördinatiepunten. Dus spring op dat zadel en maak die kilometers!

Belevingsroute door Bergen op Zoom I 15 KM

Bergen op Zoom heeft een rijke historie waar wij u graag mee naartoe nemen. De fietsroute door Bergen op Zoom begint op de Grote Markt in het centrum (de rode stip op de kaart hieronder). Bewonder het markante stadhuis en het oudste hotel van Nederland: Hotel de Draak. De origine van dit hotel gaat terug naar 1433, toen het nog een herberg was. Ook vindt u op deze markt de Peperbus – de kerk die met 183 treden een ware klimuitdaging is. Maar vergeet de fietstocht niet – uw energie is immers nog wel even nodig! Neem een moment om het laatste stukje stadsmuur van Bergen op Zoom te bewonderen: de Gevangenpoort en het Markiezenhof; een bijzonder gebouw met een prachtige tuin. Blijf uw pedalen trappen om richting het Anton van Duinkerkenpark te fietsen (de groene stip op de kaart). Stap vervolgens af om even lekker te wandelen door dit park. Om nog meer natuur te omarmen stuurt u uw route naar recreatie– en natuurgebied De Heide en Brasserie de Berk toe (de oranje stip op de kaart.) Tijd om lekker te gaan lunchen. Reserveer een heerlijk plekje op het terras of in de serre van De Berk waar je een prachtig uitzicht hebt op de Heide. Ga dan naar het zuiden van Bergen op Zoom, richting Mozesbrug en Fort De Roovere (de blauwe stip op de kaart). Steek hier de bijzondere brug over die midden door het water loopt en aanschouw de schuine uitkijktoren. Zet tenslotte de terugweg naar het hart van Bergen op Zoom weer in.

Bron foto: Ik wil meer reizen

Bron foto: De Architect

Bron foto: Visit Brabant

Fortenroute door Willemstad I 25 KM

Het Brabantse Willemstad is klein maar erg fijn. Door de idyllische uitstraling is de vestingstad ideaal om met een fietstocht te verkennen. Bezoek allereerst de haven met de vestingswallen en het Mauritshuis (de rode stip op de kaart), welke in 1623 werd gebouwd in opdracht van Maurits van Oranje. Hij gebruikte dit als jachtslot en buitenverblijf. Daarna vervolgt u de route naar Fort Bovensluis (de blauwe stip op de kaart). Dit fort was een kazerne voor 188 soldaten. In de Eerste en zelfs de Tweede Wereldoorlog werd het buskruit vervangen door aardappelen. Zo kon het hele dorp namelijk van eten voorzien worden – dat waren nog eens andere tijden! Fiets dan door naar Fort de Hel (de oranje stip op de kaart). Rond Fort de Hel kunt u zaling wandelen en even ontspannen. Het laatste punt van de Fortenroute brengt u naar Fort Sabina (de gele stip op de kaart). Buiten het feit dat hier van alles te zien is kunt u bij De Kletsmajoor een heerlijk bakje koffie drinken en wat uzelf verwennen met smaakvolle lekkernijen. Leg de laatste loodjes af door op uw zadel te springen en langs het water terug naar Willemstad te fietsen.

Bron foto: Ons West Brabant

Bron foto: Studio Marco Vermeulen

La Trappe route vanaf Oisterwijk I 35 KM

De fietsroute voor de serieuze fietsfanaat. 35 kilometer aan ontdekkingsplezier waar we u graag warm voor maken! Hiervoor starten we in het centrum van Oisterwijk. Bent u niet voorzien van een fiets of is een fiets meenemen naar deze bestemming lastig? Dan kunt u een fiets huren bij Hotel de Leijhof (de rode stip op de kaart), waar u uiteraard meteen op het terras kunt aanschuiven voor een ijskoude La Trappe.

Na de richting van Tilburg in te slaan bevindt de eerste stop zich bij Café Zomerlust (de oranje stip op de kaart) waar u terechtkunt voor een Tilburgse lunch. Met een stuk door Tilburg heen fietst u richting Bierbrouwerij De Koningshoeven (de groene stip op de kaart), een restaurant van La Trappe zelf. Geniet hier van een heerlijke lunch en natuurlijk de mooie trappistenbieren van La Trappe. Als extra toevoeging aan deze La Trappe fietsroute kunt u op voorhand een excursie boeken voor een rondleiding binnen de bierbrouwerij. Tijdens deze rondleiding fietst u langs alle facetten van het productieproces en alle karakteristieke gebouwen op het terrein van de brouwerij, waarbij er op het einde – natuurlijk – een consumptie ingeleverd kan worden voor een heerlijke La Trappe. Perfect om de zomerse dorst mee te lessen!

Drink nog niet te veel want de route leidt u door naar Moergestel, waar er bij restaurant Bij Wout (de blauwe stip op de kaart) aangeschoven kan worden om lokaal te genieten met – u raadt het al – de volgende La Trappe. Het afsluitende café van de La Trappe route is Het Boscafé (de gele stip op de kaart), waar een buitengewoon gezellig terras midden in het bos het decor vormt voor een laatste La Trappe. Nog ééntje dan, om het af te leren. 

Bron foto: Klooster winkel online

Bron foto: Koningshoeven

Bron foto: Visit Brabant

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Hertenbiefstuk-met-stoofperen-01 Recepten

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen

Serveer dit luxe stuk wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.
Bekijk meer
Nieuwe winkel Van Dal Sneek - Header (1) Nieuws

Nieuwe winkel: Van Dal Sneek!

Eindelijk mogen we het officieel uitspreken: Van Dal mannenmode komt binnenkort naar Sneek! De stoere ...
Bekijk meer
De voordelen van breinpuzzels Denkspellen

De voordelen van breinpuzzels

Een fijne bezigheid voor bij de ochtendkrant en warme koffie is het spelen van een ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven