!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

10 bijzondere monumenten in Nederland

Stap terug in de tijd en ontdek de verborgen verhalen die onze geschiedenis hebben vormgegeven. Op 9 september viert Nederland Monumentendag, een betoverende gelegenheid om de pracht van cultureel erfgoed te omarmen. Van majestueuze kastelen tot charmante molens. Dompel jezelf onder in de architecturale schatten en bewonder de levendige herinneringen die in elke steen zijn gebeiteld. Monumentendag: Heb jij deze 10 bijzondere monumenten in Nederland al bezocht?

Bron foto: Unsplash.com

Domtoren in Utrecht

De Domtoren in Utrecht is niet alleen de hoogste kerktoren van Nederland, maar ook een levendig symbool van eeuwenoude geschiedenis en architectonisch meesterschap. Met zijn majestueuze aanwezigheid en adembenemend uitzicht verbindt het verleden en het heden op indrukwekkende wijze.

Bron foto: Unsplash.com

Amsterdam

Onze trotse hoofdstad kan bijna in één adem benoemd worden met een waslijst aan bijzondere monumenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Anne Frank Huis, Paleis op de Dam, het Rijksmuseum en als laatst Nationaal Monument op de dam.

Bron foto: Van Dal mannenmode

De Zaanse Schans

Ten noorden van Amsterdam wordt je betoverd met Nederlandse historie. Een openluchtmuseum met traditionele Zaanse houten huizen, molens en ambachtelijke werkplaatsen. Leuk weetje: in het jaar 2020 heeft Van Dal zijn fotoshoot gehouden op deze betoverende locatie.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Kasteel ter haar

Vraag een kind om een kasteel te tekenen en je krijgt Kasteel ter Haar. Dit excentrieke, sprookjesachtig kasteel met prachtige tuinen kan niet ontbreken op deze lijst. Gelegen in de bossen langs Woerden kan je eveneens prachtig wandelen en heb je fantastische fietsroutes.

Bron foto: Wikipedia (fotograaf Hanno Lans)

Woudagemaal

Het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld staat zowel op de UNESCO-werelderfgoedlijst als in het Friese Lemmer. Wat nog meer uit Lemmer komt: Onze ambassadeur Rintje Ritsma!

Meer bijzondere kastelen in Nederland vind je hier!

Bron foto: Unsplash.com

Kasteel Bouvigne

Een statige en stenen constructie te midden van cineastische grachten. Om je niet alleen met zuidelijke gezelligheid te omringen, maar ook met een kasteel uit de 15e eeuw, breng je een bezoekje aan het Bredase Kasteel Bouvigne.

Meer bijzondere kastelen in Nederland vind je hier!

Bron foto: Unsplash.com

De Efteling

In het Brabantse Kaatsheuvel wordt je betovert in de wereld vol wonderen in themapark de Efteling. Dit grootste pretpark van de Benelux heeft meerdere jaren op rij de prijs in ontvangst mogen nemen voor mooiste park ter wereld. Geen wonder dat dit park bestempelt mag worden als bijzonder monument in Nederland.

Bron foto: Unsplash.com

Van Nellefabriek

Sigarettenfabrikant Van Nelle vond zijn staanplaats aan de Delfshavense Schie in Rotterdam. Het in 1927 gebouwde complex was toentertijd een van de meest moderne gebouwen van Nederland en daarom mag ook dit gebouw plaatsnemen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Bron foto: Unsplash.com

Nationaal monument Kamp Vught

Kamp Vught in Noord-Brabant blijft een aangrijpend herdenkingsmonument en museum, een tastbare herinnering aan de grimmige geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het bewaart verhalen van moed en lijden, en herinnert ons aan het belang van vrede en vrijheid.

Bron foto: Unsplash.com

Evoluon in Eindhoven

Net buiten de ring van Eindhoven vind je een uniek architectonisch hoogstandje: Evoluon. Dit futuristische gebouw lijkt op een UFO en is ontworpen door architecten Louis Kalff en Leo de Bever. Meer architectonische hoogstandjes vind je hier.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Mediterraans groentepannetje - header Recepten

Mediterraans groentepannetje

Een heerlijk Mediterraans groentepannetje vol verse groenten en kruiden. Gegarneerd met witte kaas en een ...
Bekijk meer
Zoete-aardappel-stamppot-01 Recepten

Zoete aardappel stamppot

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken!
Bekijk meer
Header_Prijspuzzel_april_2024 Spelletjes

Prijspuzzel april/mei 2024

Zonnige vakantie gepland, kleding al klaargelegd, maar nog niet helemaal zomerklaar? Let dan goed op, ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven