Home » Eropuit » Eropuit in de Nederlandse natuur
Eropuit in de Nederlandse natuur

We hebben het eerder al eens genoemd, maar benadrukken het graag nog een keer: de Nederlandse natuur is fantastisch! Waar toeristen van mijlenver komen om al het schoon te bewonderen wat voor ons dagelijkse kost is, is het belangrijk om zelf ook lekker eropuit te gaan. Ons land heeft een prachtige natuur waar u diverse, bijzondere activiteiten kunt doen. Van wild spotten tot een tocht met de zonnetrein en van strandjutten tot een wandeling bij volle maan. Graag noemen wij zeven gave activiteiten die u absoluut eens gedaan moet hebben!

Bron foto: Unsplash.com

Wild spotten

Als er iets leuks is aan onze groene natuur, is het wel het wildleven. Een ree, een edelhert, een wild zwijn, een vos, een Schotse hooglander… Deze zogeheten Nederlandse Big Five vindt u in de Hoge Veluwe. Ga daarvoor een stevige wandeling doen en neem plaats in een van de kijkhutten. Een verrekijker helpt u om de prachtige Nederlandse dieren nóg beter te bewonderen. In dit artikel leggen wij u uit hoe u het best wild kunt spotten.

 

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Vollemaanswandeling

Een nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan. Het zonlicht weerkaatst dan op de aarde waardoor u de volle maan kunt zien. Zet uw zintuigen op scherp en beleef de mystieke sfeer van het bos in een van de vele natuurgebieden. Oppassen dat u niet plotseling oog in oog staat met een wilde weerwolf of witte wieven…

Een wandeling bij volle maan is mystiek, avontuurlijk en bijzonder.

Bron: Iconick

Bron foto: Unsplash.com

Zonnetrein

Bent u gek op treinen, minder goed te been of gewoon verzot op avontuur? Bekijk dan de mooiste plekken van de Schoorlse Duinen vanuit de Zonnetrein. Deze sonartrein rijdt vernuftig op zelfopgewekte energie door de duurzame zonnepanelen op het dak, waardoor u stil en ontspannen de mooiste natuurtochten kunt maken.

Bron: Iconick

Bron foto: Unsplash.com

Varende Blokhutboot

Wat krijgt u als u varen en kamperen samensmelt? Precies: de Blokhutboot! Dit is niet zomaar een ‘hut’; u vindt hier alle gemakken zoals een keuken en toiletruimte. Vaar zelfstandig door de mooiste vaargebieden van Nederland en overnacht zelfs terwijl u op het water drijft! Het is een mini cruise in eigen land en u bestuurt de boot zelf zónder vaarbewijs of lastig papierwerk.

Een leuke mini cruise door eigen land!

Winters wadlopen

’s Winters is het Wad fantastisch vertoeven. Zo kunt u bijvoorbeeld vanaf de Noordpolderzijl een wandeltocht maken met een gids. U loopt over de delen van het Wad die zó hoog liggen dat het water net niet in uw regenlaarzen loopt. Tijdens de leuke tocht geniet u van de stilte, rondvliegende vogels en zeehonden. Een pitstop bij een waddeneiland is tevens zeer aan te raden, bijvoorbeeld bij het pittoreske Schiermonnikoog.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Strandjutten

Gaat u graag een middag speuren langs de waterkant? Navigeer dan naar het Noordzeestrand in Burgh-Haamstede. Onder begeleiding van een gids treft u hier van alles aan: wrakhout, wieren, schelpdieren en misschien wel iets haaientanden!

Fotograferen

Wat u ook doet, het meenemen van een amateuristische of zelfs professionele camera helpt om al uw herinneringen te vereeuwigen. Dit kan natuurlijk op een analoge manier of met een wegwerpcamera, maar een digitale camera geeft wel de meeste mogelijkheden. Niet alleen kunt u onophoudelijk blijven fotograferen, maar het is ook handig om eventueel achteraf nodige bewerkingen toe te passen.

Bron: Iconick

Bron foto: Unsplash.com

Ga lekker op ontdekking uit en leg de mooiste plaatjes vast!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: