Home » Eropuit » Eropuit | Ga eropuit op Koningsdag 2023
Eropuit | Ga eropuit op Koningsdag 2023

Om in het thema Goed gekleurd te blijven, gaan we het vandaag hebben over de kleur oranje. De kleur oranje staat voor vrolijkheid en spontaniteit, maar wellicht wordt het nog het meest geassocieerd met Koning Willem-Alexander van Oranje. Op 27 april is het Koningsdag en dat is tevens de dag dat onze vorst zijn verjaardag samen met het hele volk viert. Iedere stad kleurt rood, wit, blauw en oranje. Graag lichten we vijf steden uit die een connectie (met een knipoog) hebben met onze koning. Lees snel verder en kom erachter wat er te beleven is in deze steden!

Waar ga jij eropuit?

Enclave

Bron foto: Unsplash.com

Wat is er te doen in Baarle-Nassau?

Het karakteristieke dorp Baarle-Nassau bevindt zich precies op de grens met België waarbij je op wel dertig plekken de grens kan oversteken. Baarle-Nassau heeft zelfs koninklijk bloed in de naam; een nassau is een voormalig Duits graafschap. In België wordt dit dorp Baarle-Hertog genoemd. Een hertog is in principe hetzelfde als een nassau, alleen heeft een hertog een militaire achtergrond en een nassau een burgerlijke. Dit is een karakteristiek dorp omdat er tijdens Koningsdag, zoals op veel plaatsen in Nederland, een fietsoptocht plaatsvindt met versierde fietsen en een jury. Buiten de activiteiten is het heerlijk vertoeven in dit Nederlands-Belgische dorp. Geniet van lekkere Vlaamse frieten, Belgisch bier en verfrissende wandelroutes. Bekijk hier alles over Baarle-Nassau.

Wat is er te doen in Helmond?

Het is begrijpelijk dat je niet direct aan kastelen denkt als het Brabantse Helmond je te binnen schiet. Toch vormt de eeuwenoude burcht het aanzien van het stadscentrum. Kasteel Helmond is zelfs de grootste waterburcht van Nederland! Sinds 1982 dient het als een museum. Stap binnen om het bewonderenswaardige interieur te bekijken. De eeuwenoude stijlzalen en indrukwekkende kelder geven elk een indruk van hoe het leven in dit enorme kasteel heeft moeten zijn. Tijdens Koningsdag is er ook genoeg te beleven in Helmond; een Slingermarkt, kindervrijmarkt, diverse dans- en muziekpodia en nog veel meer.

Bron foto: Pixabay.com

Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Pixabay.com

Wat is er te doen in Gorinchem?

Gorinchem is in 2021 nog uitgeroepen tot mooiste vestigingsstad van Nederland. Maak een prachtige wandeling over de stervormige vestigingsmuur of bezoek naastgelegen kasteel Slot Loevestein, waar rechtsgeleerde Hugo de Groot ontsnapte in een boekenkist. Deze kist is vervolgens naar zijn familie in Gorinchem gebracht. Op Koningsdag worden er op de Groenmarkt verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan diverse sport- en spel activiteiten, een gezellig horecaplein met foodtrucks en een klein podium met diverse bands en dj’s. Verder kun je de koningsdagactiviteiten ook ontvluchten en juist de Gorinchemse cultuur snuiven. Dat doe je bij de historische haven met zes historische schepen. Een mooie, rustige plek aan de rand van de Gorinchemse binnenstad die ideaal is om even bij te komen van het feestgedruis.

Wat is er te doen in Roosendaal?

De altijd levendige stad Roosendaal staat bomvol fijne winkels, heerlijke cafés en prachtige gebouwen. Een van deze gebouwen is Markt 24. Het gebouw uit 1850 wordt gekenmerkt door de poort die in stijl van de Franse Koning Lodewijk Napoleon XV (Lodewijk Napoleon Bonaparte) gebouwd is. Dit is zo ontstaan omdat niemand minder dan diezelfde Napoleon (Bonaparte) Roosendaal stadsrechten gaf in 1809. Echter zijn deze stadsrechten weer ingetrokken toen in 1813 het Koninkrijk der Nederlanden werd opgericht door Prins Willem van Oranje. Op Koningsdag is er een leuke rommelmarkt in de stad op het Kadeplein en staat voor de Van Dal winkel een podium waar verschillende artiesten langskomen.

Bron foto: Iconick.nl

Beleef 't in Roosendaal

Bron foto: Pixabay.com

Wat is er te doen in Woerden?

In een van de vele natuurgebieden rondom Woerden ligt Kasteel de Haar. Met vele fiets- en wandelroutes is het in en om Woerden heerlijk om een dagje op pad te zijn. Tijdens een van de fietsroutes begin je bij Wielercafé De Herberg en kom je langs Kasteel de Haar. In het Stedehuys vind je het stadsmuseum met als pronkstuk het zwaard van Woerden. Een zwaard dat volgens kenners dateert uit het jaar 700 n.C. Wil je gezellig Koningsdag vieren? In het centrum zijn er vele activiteiten te beleven, zoals een kermis, een kleedjesmarkt en winkels.

Ga eropuit tijdens Koningsdag bij Van Dal mannenmode

Op Koningsdag wordt onze koning in het zonnetje gezet. Bij Van Dal gebeurt dit iedere dag voor onze klanten. Kom langs een van onze winkels en geniet van een heerlijke kop koffie of thee tijdens het bemachtigen van de nieuwe collectie. Daarbij ontvang je altijd 10% klantenkorting en gratis modeadvies. We zien je graag op Koningsdag in Baarle-Nassau, Doetinchem, Etten-Leur, Goes, Gorinchem, Helmond, Middelharnis, Nieuwegein, Roosendaal, Tiel, Weert, Wijchen, Woerden of Zoetermeer.

Van Dal Roosendaal

Bron foto: Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: