Home » Eropuit » Eropuit | Eropuit op tweede paasdag
Eropuit | Eropuit op tweede paasdag

Op maandag 10 april is het tweede paasdag. Dit betekent dat je niet twee, maar drie dagen weekend hebt. Volgens de bijbel stond jezus op paaszondag op uit zijn graf, waarmee de vastenperiode ook eindigde. Omdat Christenen op deze rustdag dit niet buiten de deur kunnen vieren, is er nog een tweede paasdag aan toegevoegd. Tweede paasdag wordt ook wel getypeerd als de dag waarop mensen langs woonboulevards gaan. Maar waarom zou je niet gewoon de stad in gaan? Even de benen strekken en met een goed gevulde winkeltas terug naar huis gaan? Op tweede paasdag zijn vijf Van Dal winkels open om je daarbij te helpen. Wat er nog meer in deze plaatsen te doen is? Lees het vandaag en ga eropuit op tweede paasdag!

Waar ga jij eropuit?

Enclave

Bron foto: Unsplash.com

Wat is er te doen in Baarle-Nassau?

Het karakteristieke dorp Baarle-Nassau bevindt zich precies op de grens met België waarbij je op wel dertig plekken de grens kan oversteken. Mede hierom is het heerlijk vertoeven in dit Nederlands-Belgisch dorp. Geniet van lekkere Vlaamse frieten, Belgisch bier, en verfrissende wandelroutes. Ook zijn er authentieke musea te vinden en kan je heerlijk winkelen bij verschillende speciaalzaken. Een van deze zaken is Baarles Specialiteitenhuis. Met hun ruime aanbod van bijzondere thee is er altijd een smaak voor jou. Voor de wat sterkere dranken kan je langsgaan bij Zuidam Distillers, een Baarlese whiskydistilleerderij. Voor meer unieke bezigheden in Baarle-Nassau lees je dit artikel.

Wat is er te doen in Beek?

Het in Limburg gelegen Beek is een gemoedelijk dorp met een stads karakter. Begeef je in de kern van de stad met veel cultuur wat nog dateert uit de Romeinse tijd en Tweede Wereldoorlog. Daaromheen tref je vooral veel natuur met oogverblindende landschappen. Bezoek bijvoorbeeld de Sint-Martinuskerk of het kasteel Huize Genbroek. Voor een verkoelend drankje ga je langs bij ‘De Oude Pastorie’ waarbij je uitkijkt op de eerste Limburgse heuvels. Nog veel meer attracties, eet- drink en slaapgelegenheden kan je hier vinden. Naast de A2 snelweg en Beek ligt winkelcentrum Makado. Met maar liefst 60 verschillende winkels – waaronder Van Dal – is Makado een van de grootste winkelcentra van Nederland.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Iconick

Wat is er te doen in Breda?

Het altijd bruisende en bourgondische Breda is de ideale stad om te vertoeven als je van Brabantse gezelligheid houd. De Nassaustad wordt getypeerd door de Onze-Lieve-Vrouwekerk die tot ver boven de stad uitkomt. Niet ver daar vandaan heb je Huis Oranje-Nassau, waar de voorouders van het huidige koninklijk huis hebben gewoond. Verder zijn er in Breda talloze prachtige bezigheden. Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Breda, zie een optreden in het Chassétheater of ‘vat een vlugge’ bij café ‘t Hart van Breda na een mooie wandeling. Niet voor niets is Breda meermaals verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland; er is immers genoeg te beleven!

Wat is er te doen in Nieuwegein?

Ten zuiden van Utrecht ligt de culturele plaats Nieuwegein. Met een tal van cafés, musea, winkels en wandel- en fietsroutes kan je alle kanten op in deze veelzijdige stad. Wandel bijvoorbeeld in het Natuurkwartier of in een van de botanische tuinen. Neem ook eens een kijkje bij Vreeswijk Museumwerf. Dit museum staat geheel in het teken van de historische binnenvaart. Maar ook in het centrum kijk je je ogen uit met een tal van rijksmonumenten en restaurants. Daarbij beschikt Nieuwegein over het winkelcentrum Cityplaza. Met ruim 150 winkels, een gezellige binnenplaats met cafés en iedere zondag een koopzondag is het lastig om hier niet te slagen voor jouw nieuwe kledingset. 

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is er te doen in Tilburg?

In het hart van Brabant ligt textielstad Tilburg. Deze gezellige, rauwe en levendige stad wordt gekenmerkt door het industriële verleden dat in het hedendaagse stadsbeeld nog steeds te zien is. Met de industriële Spoorzone, de Piushaven als grootste stadshaven van Brabant, Poppodium 013 en ruim 100 cafés en restaurants kan je in Kruikenstad alle kanten op. Daarbij maak je in Tilburg prachtige stadswandelingen, vind je verborgen parels zoals het Marietje Kessels monument en bezoek je unieke musea. Culinair gezien zit je in Tilburg ook altijd goed. Neem bijvoorbeeld op het Piusplein een speciaalbier of ga juist culinair eten bij sterrenrestaurant Monarh. 

Bron foto: Iconick

Ga eropuit op tweede paasdag met Van Dal mannenmode

Tijdens het bezoeken van jouw favoriete stad is het natuurlijk altijd leuk om met wat nieuws naar huis te gaan. Dit kan een lokale souvenir zijn, maar ook een nieuwe zomerjas, overhemd of broek. Daarom is een vijftal Van Dal winkels geopend op tweede paasdag. Bekijk de openingstijden van deze winkels op deze pagina. Let op: Op zondag 9 april, op eerste paasdag, zijn alle Van Dal winkels gesloten

Van Dal Tilburg exterieur

Bron foto: Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: