Home » Eropuit » Stedengids » Tilburg | Horeca » Eetbar de Wagon en Restaurant de Houtloods Tilburg
Eetbar de Wagon en Restaurant de Houtloods Tilburg

Je eerstvolgende bezoek aan het Brabantse Tilburg kan nog weleens extra leuk worden na het lezen van dit artikel. Nèt achter het centraal station in Tilburg vind je namelijk restaurant De Houtloods en de compacte Eetbar De Wagon. Compact, omdat het daadwerkelijk een wagon is! Wil je gezellig borrelen, smakelijk lunchen of overheerlijk dineren? Dan zit je bij deze twee restaurants goed! Je hebt een ruime keuze uit diverse lekkernijen die smaken naar meer. Benieuwd? Lees dan dit artikel!

Adres

Burgemeester Brokxlaan 1041, 5041 RP Tilburg

Ligging

In het centrum

Parkeergelegenheid

Parkeerterrein P1 (Burgemeester Broxlaan 132)

Restaurant

Frans & creatief

Aantal zitplaatsen

Niet bekend

Het Jenevermuseum

Bron foto: merktilburg.nl

Bron foto: merktilburg.nl

Bron foto: merktilburg.nl

Bron foto: merktilburg.nl

Bron foto: merktilburg.nl

Over deze plek

Eetbar De Wagon in Tilburg is een uniek restaurant dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930. De Wagon staat vooral voor het bijdragen aan herinneringen: herinneringen maken met het eten dat de Wagon serveert tot aan de unieke wijnen, maar ook herinneringen die je herbeleeft door het historische interieur dat je bijna een hele eeuw mee terug in de tijd neemt. De Wagon is zodanig ingericht dat er handig doorheen te manoeuvreren is. Verlekker je aan smaakvolle serranoham, gerookte zalm met krabsalade of poké bowl met sashimi.

De Houtloods uit 1867 ligt aan de linkerkant naast De Wagon en is het oudste gebouw van de Spoorzone dat nog behouden is gebleven. Oorspronkelijk diende het gebouw als houtopslag, waar dan ook de naam De Houtloods van afstamt. De Houtloods Tilburg staat bekend om de open keuken waar je kan mee kijken met hoe je eten wordt bereid. De indeling bij de Houtloods is iets anders dan in de meeste horecagelegenheden, want de keuken staat namelijk midden in de ruimte en is het hart van de zaak. Dat is nog eens een kijk achter de schermen!

Wat zijn de specialiteiten? 

Eetbar de Wagon en Restaurant de Houtloods zijn twee verschillende restaurants, maar liggen aardig in lijn met elkaar. Geniet bij de Houtloods voor een speciaal gangenmenu en bestel bij De Wagon heerlijke lunches en à-la-cartegerechten.

Bron foto: merktilburg.nl

Smaaksensaties

Het menu van de Houtloods is opgedeeld in verschillende smaaktypen. Het lunch- en dinermenu bestaat uit frisse, kruidige en rijke gerechten. Het menu sluit af met zoetige nagerechten en een kaasplankje.

Bron foto: merktilburg.nl

Borrelsnacks

Bij De Wagon worden er planken aangeboden aan de open bar met diverse borrelsnacks. Kies je voor het plateau met verschillende vleeshapjes of ga je voor de vegetarische opties?

Bron foto: Merktilburg.nl

Lekker treinen

Geniet van de lekkerste wijnen en bieren onder het genot van de prachtig opgemaakte gerechten. Ben je met de trein? De wagons op centraal station vind je op loopafstand!

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Tilburg

Overnacht in hotel Mercure

Bezoek het Dwaalgebied

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Winkelen in de Heuvelstraat

In de omgeving van deze restaurants is genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan even wandelen in het Spoorpark van Tilburg of bezoek het Natuurmuseum. Bezoek zeker onze winkel in Tilburg en bemachtig de mooiste mannenmode onder het genot van een vers gezette kop koffie. Op zoek naar een plek om te overnachten? Dan is City Hotel Tilburg een uitstekende plek om je hoofd op een kussen te leggen. Benieuwd wat er nog meer te doen is in Tilburg? Lees dan dit artikel. Graag zien we jou binnenkort in Tilburg!

Bron foto: merktilburg.nl

Bron foto: merktilburg.nl

Bron foto: merktilburg.nl

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit | Stedengids | Tilburg | Horeca

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: