Hartige taart en quiche zijn twee soortgelijke gerechten. Beide zijn een taart met hartige ingrediënten zoals kaas en schouderham. De bodem is vaak hetzelfde als die van een zoete taart. Dit hartige gerecht, die zijn oorsprong in Frankrijk vindt, is perfect als gezonde maaltijd die snel en eenvoudig te bereiden is. U kunt zelf experimenteren met groenten en toebehoren, of u kunt onderstaand recept volgen. Dat wordt een echte smaakmaker!

40 minuten

Makkelijk recept

3 tot 4 personen
Ingrediënten:
- 5 plakken bladerdeeg
- 100 gram geraspte kaas
- 200 gram schouderham
- 200 ml slagroom
- 2 eieren
- Peterselie
- Paprikapoeder
Benodigdheden:
- Taartvorm
- Oven
 Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakken bladerdeeg in een ingevette taartbodem en strooi hier wat geraspte kaas op.
- Snijd de ham in kleine plakjes. Leg de plakjes in de taartbodem en strooi hier de rest van de geraspte kaas overheen.
- Klop de slagroom met de eieren en meng de peterselie en paprikapoeder erdoorheen.
- Vul de taartvorm met het mengsel. Bak de hartige taart ongeveer 30 minuten in de oven tot deze heerlijk gaar is.
Hartig, gezond en tot de allerlaatste hap smaakvol!

Bron foto: Unsplash.com