Home » Eropuit » Een verre reis maken, wat neem je mee?
Een verre reis maken, wat neem je mee?

Het plannen van een verre reis kan een spannende en inspirerende ervaring zijn. Of je nu een avontuurlijke backpacktocht door Azië maakt of een ontspannende vakantie op een tropisch eiland plant: het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Een handige checklist om vooraf alle nodige spullen af te vinken is onmisbaar. Wij helpen je door wat essentiële spullen te benoemen. Zo kan jij vol vertrouwen op reis gaan en genieten van je avontuur! Laten we beginnen: 

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash

Reisdocumenten en geld

Om problemen te voorkomen, is het essentieel om al je reisdocumenten georganiseerd en veilig te houden. Denk hierbij aan je paspoort, visum, identiteitsbewijs, rijbewijs, en verzekeringspapieren. Zorg er ook voor dat je voldoende contant geld en betaalkaarten meeneemt, inclusief een back-upkaart voor noodgevallen. Deze documenten moet je wel goed opbergen. Denk hierbij aan een heuptas.

Bagage en reisaccessoires

Ga voor een stevige reistas. Zo voorkom je namelijk dat je halverwege je avontuur in de penarie balndt doordat een minder kwalitatieve optie het begeeft. Bij Van Dal bieden wij verschillende tassen aan die ideaal zijn voor je eerstvolgende avontuur. Denk aan de grootte en het gewicht, afhankelijk van het soort vervoer dat je zult gebruiken. Vergeet niet om een reisadapter mee te nemen, zodat je je elektronische apparaten kunt opladen. Andere handige accessoires zijn een reiskussen, oogmasker en oordopjes om je comfortabel te laten rusten tijdens lange vluchten of treinreizen. 

Olympisch stadion

Bron foto: Van Dal Mannenmode

Schermen

Bron foto: Van Dal Mannenmode

Kleding en schoeisel

Het is belangrijk om je kleding aan te passen aan het klimaat en de activiteiten die je tijdens je reis plant. Neem comfortabele kleding mee die geschikt is voor zowel warme als koele temperaturen. Vergeet niet om een regenjas of poncho in te pakken voor onverwachte plensbuien. Daarnaast zijn comfortabele wandelschoenen en sandalen essentieel, afhankelijk van het terrein dat je zult verkennen. Bij Van Dal bieden wij een breed scala aan kleding en schoenen aan. Luchtige kleding voor de warme dagen, maar ook comfortabele en warme kleding om je warm te houden!  

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is voor iedereen anders. Het is uiterst handig om je dagelijkse verzorgingsproducten in reisformaat in te pakken, want zo weet je zeker dat ze mee het vliegtuig in mogen. Vergeet niet om zonnebrandcrème, insectenwerende middelen en medicijnen (indien nodig) mee te nemen. Het is ook verstandig om een kleine EHBO-kit in je bagage te hebben voor noodgevallen. 

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Spellen en ontspanning

Gezamenlijk een kaart- of bordspel op vakantie doen is hartstikke gezellig! Puzzelen is evenals  is het lezen van een boek of tijdschrift heerlijk om op het strand mee te ontspannen. Benieuwd welke kaartspellen leuk zijn om te spelen? Lees het in ons artikel!

Nog meer tips!

Ten slotte moet je niet vergeten om je mobiele telefoon en een wereldwijd geldige simkaart mee te nemen, zodat je in contact kunt blijven met het thuisfront en gebruik kunt maken van internetdiensten wanneer dat nodig is. Ga jij geen verre reis maken, maar vindt je het wel handig om meer tips over het inpakken van je tas te lezen? Ontdek het in ons magazine. Inspiratie nodig welke kleding jij moet inpakken? Bekijk hieronder onze ideale vakantiekleding.

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: