Home » Stijlvolle mode » Een jeans wassen doe je zo!
Een jeans wassen doe je zo!

Ja hoor, je hebt net een nieuwe Bartlett jeans gekocht en bent er klaar voor om er direct in te schieten. Na een aantal keer dragen begint deze toch een beetje muf te ruiken en zie je hier en daar een vlek. Jij vraagt je natuurlijk af hoe je jouw jeans weer fris en fruitig kan krijgen. Wij helpen je graag verder en daarom hebben we een aantal tips opgesomd. Een jeans wassen doe je zo!

Tips om jouw jeans te wassen

Voordat je je jeans gaat wassen is het belangrijk om de wasvoorschriften te bekijken. Hierop kan je precies zien wat je wel en niet moet doen. Weet je niet wat elk symbool betekent? Bekijk dan ons artikel over de verschillende wassymbolen! Hoe je een jeans wast? De volgende tips geven verheldering.

Spotify playlist Crate Diggers Anonymous

Bron foto: Unsplash.com

Probeer zo min mogelijk te wassen

De eerste en tevens belangrijkste tip is om je jeans zo min mogelijk te wassen. Een wasbeurt en de daarbij behorende centrifuge zorgen ervoor dat de vezels van een jeans beschadigen. Een rasechte jeanskenner als Chip Berg, de directeur van Levi’s, stelt zelfs dat je jeans nooit moet wassen. Dat klinkt misschien niet zo fris, maar niets is minder waar: geurende jeans kun je buiten uithangen en kleine vlekken kun je verwijderen met een zachte borstel of een doek.

Gebruik de juiste wasmiddelen

Moet je je broek toch wassen, zorg er dan voor dat je de juiste wasmiddelen gebruikt. Bij het wassen van een jeans kan je het best een kleurwasmiddel of een mild wasmiddel gebruiken. Deze wasmiddelen zorgen ervoor dat de kleuren van jouw jeans mooi blijven. Daarnaast zorgen milde wasmiddelen ervoor dat de vezels van een jeans worden beschermd. Gebruik zeker geen wasverzachter. Dit zorgt er namelijk voor dat de elasticiteit van een jeans verdwijnt, waardoor deze sneller slijt. Gebruik ook geen poederwasmiddel bij donkere jeans. Dit kan namelijk leiden tot lelijke vlekken en die wil je natuurlijk niet!

Bron foto: Unsplash.com

Spotify playlist Crate Diggers Anonymous

Bron foto: Unsplash.com

Was een jeans binnenstebuiten

Voordat je jouw jeans in de wastrommel doet is het verstandig deze binnenstebuiten te keren. Op deze manier bescherm je de jeans tegen beschadigingen van de wasmachine. Zorg er ook voor dat je alle ritsen en knopen dichtdoet, zodat deze ook niet beschadigd kunnen raken. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Was jeans op de juiste temperatuur

Het wassen van een jeans dient op de juiste temperatuur te gebeuren. Je kan het best je jeans op een zo laag mogelijke temperatuur wassen, zodat deze niet gaat verkleuren of verkrimpen. Wij raden daarom aan om de jeans te wassen op maximaal dertig graden.

Bron foto: Unsplash.com

Spotify playlist Crate Diggers Anonymous

Bron foto: Unsplash.com

Was niet te veel jeans tegelijk

Ook niet onbelangrijk is het aantal jeans dat je tegelijk wast. Bij het wassen nemen jeans namelijk veel water op, waardoor deze een stuk zwaarder in gewicht worden. Als je te veel jeans wast kan dit leiden tot schade aan de wastrommel en de jeans zelf. Was daarom niet meer dan vier broeken tegelijk.

Gebruik het juiste toerental

Ook bij het centrifugeren moet je de juiste instellingen gebruiken. Een te hoog toerental kan er namelijk voor zorgen dat de stof van een jeans onnodig belast wordt. Een normale jeans kan je daarom het best wassen op 1000 toeren. Een jeans met elastische stoffen centrifugeer je het beste op 700 toeren.

Bron foto: Unsplash.com

Spotify playlist Crate Diggers Anonymous

Bron foto: Unsplash.com

Droog je jeans op de juiste wijze

Je hebt je jeans gewassen en zowel de geuren als de vlekken zijn verdwenen – goed gewerkt! Nu is het belangrijk dat je je jeans op de juiste manier laat drogen. Het belangrijkste hierbij is dat je de jeans niet in de droger doet. Een droger zorgt er namelijk voor dat de vezels van de jeans beschadigen. Je kunt een jeans het best ophangen aan een hanger en deze ‘natuurlijk’ laten drogen.

Vries je jeans in

Deze laatste ijskoude tip zorgt ervoor dat je ook nog water en stroom kan besparen. Je kan namelijk je muf ruikende jeans in de vrieskist doen. Stop allereerst je jeans in een diepvrieszak of kussensloop. Stop deze vervolgens voor 24 uur in de vriezer. Hierna haal je de jeans uit de vriezer en laat je deze goed ontdooien. Je jeans is weer klaar voor de volgende ronde.

Bron foto: Unsplash.com

Jeans bij Van Dal

Wij hopen dat je met deze tip erin bent geslaagd om je jeans te wassen. Is de vlek nog niet uit je broek? Dan kan het helpen om specifieke wastips te gebruiken bij bijzondere vlekken. Lees dan bijvoorbeeld ons artikel over een koffievlek uit kleding verwijderen. Heb je last van zweetvlekken in kleding? Dan helpt dit artikel waarschijnlijk enorm. Heb je nog resterende vragen over het wassen van jouw jeans? Schroom dan niet en bezoek een van onze winkels. We helpen je graag onder het genot van een vers gezette kop koffie. Vergeet ook zeker niet om ons artikel over het verwijderen van verschillende vlekken te bekijken!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Stijlvolle mode | Wastips

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: