Home » Stijlvolle mode » Een gewatteerde jas wassen doe je zo
Een gewatteerde jas wassen doe je zo

Je kent het wel, je loopt maanden door weer en wind in je gewatteerde Bartlett jas. Na een tijd merk je echter dat je jas niet meer helemaal fris en fruitig ruikt en hier en daar een vlekje vertoond, maar hoe was je nu die gewatteerde jas zonder de mooie gevulde vorm te verliezen? Wij leggen je dit graag uit. Een gewatteerde jas wassen doe je zo.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Hoe was je een gewatteerde jas

Voordat je begint met het wassen van jouw jas is het belangrijk om het waslabel te bekijken. Hierin staat vermeld of je de jas in de wasmachine kan, met de hand gewassen kan worden of dat deze helemaal niet gewassen kan worden. Bekijk dit artikel voor meer uitleg over de verschillende symbolen van het waslabel.

Een gewatteerde jas wassen in de wasmachine

Mag de jas in de wasmachine, dan is het als eerst belangrijk dat je de gewatteerde jas altijd met het wolwasprogramma wast. Stel hierbij de temperatuur in op maximaal 30 graden, zodat de jas niet beschadigt. Kies ook voor een kort centrifugeprogramma en gebruik een speciaal dons wasmiddel, zodat de jas zijn vorm behoudt. Gooi als tot slot 3 schone tennisballen in de trommel. Dit klinkt misschien vreemd, maar de tennisballen zorgen ervoor dat het dons constant wordt opgeklopt en deze zijn vorm behoudt. Heb je geen tennisballen? Er bestaan ook speciale wasdrogerballen, die hetzelfde resultaat bieden. Doe vervolgens de trommel dicht en start het wasprogramma. Hierna is het een kwestie van wachten tot het wasprogramma is afgerond. Kijk in de tussentijd zeker eens op onze site voor de gehele collectie jassen!

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Een gewatteerde jas wassen met de hand

Moet de jas met de hand gewassen worden? Laat dan een badkuip of een wasbak vollopen met handwarm water. Zorg er hierbij voor dat het water net diep genoeg is om de jas te weken. Doe vervolgens een klein beetje mild wasmiddel in het water en was de jas grondig door deze zachtjes door het water te bewegen. Let op dat je de jas tijdens het uitwassen niet boent of uitwringt. Laat de jas vervolgens een kwartier weken.

Hoe droog je een gewatteerde jas

Is de jas volledig gewassen? Haal dan de jas uit de wasmachine of het water en keer deze binnenstebuiten. Bekijk vervolgens nogmaals het waslabel om te kijken hoe de jas gedroogd moet worden. Mag de jas in de droger? Stop dan de jas en de 3 tennisballen in de droger en kies voor een lang droogprogramma op een lage temperatuur. Mag de jas niet in de droger? Hang de jas dan op volgens de instructies op het waslabel. Als de jas helemaal droog is, schud je deze een aantal keer, zodat het dons weer zijn oude vorm aanneemt. Tot slot kan je de jas nog insprayen met speciale waterafstotende spray om deze te beschermen tegen vloeistoffen en andere viezigheden.

Bron foto: Unsplash.com

Hoe voorkom je dat je een gewatteerde jas moet wassen

Natuurlijk is het wassen van de gewatteerde jas soms onvermijdelijk, maar zoals bij veel kledingstukken geldt: hoe minder vaak je je kleding wast, hoe mooier de kleding blijft. Om deze reden hebben wij een aantal tips opgesteld hoe jij je gewatteerde jas minder vaak hoeft te wassen!

  • Tip 1: Ruikt je jas niet helemaal fris, hang deze dan eens wat vaker op, zodat deze goed kan luchten. Vermijd zonlicht hierbij om de kleur van de jas mooi te houden.
  • Tip 2: Is je gewatteerde jas erg nat geworden? Leg deze dan niet op de verwarming, maar hang deze op, zodat deze op een natuurlijke manier kan drogen.
  • Top 3: bescherm je gewatteerde jas met waterafstotende spray, zodat deze beschermd is bij slecht weer.

Heb je na het lezen toch nog vragen over het wassen van jouw gewatteerde jas? Schroom dan niet en bezoek een van onze 34 winkels. We helpen u graag onder het genot van een kopje koffie. Vergeet ook zeker niet om ons artikel over het verwijderen van verschillende vlekken te bekijken!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Stijlvolle mode | Wastips

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: