Home » Smakelijk » Drie lekkere gerechten voor de barbecue
Drie lekkere gerechten voor de barbecue

Barbecueën kan op vele manieren: je gooit wat iedereen wil op de grill, je plaatst elke vleessoort een voor een of je maakt er een compleet avondmaal van met bijgerechten. Precies dat laatste is een manier van barbecueën die niet iedereen doet, maar wel erg lekker is. Daarom hebben wij hier drie lekkere gerechten voor de barbecue om deze zomer eens uit te proberen. Waar wacht je nog op!?

Souvlaki

Een van de bekendste Griekse gerechten is souvlaki. Dit recept smaakt overheerlijk als deze van de barbecue afkomt. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.

20 minuten

Hoofdgerecht

4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gr varkenshaas
  • 2 rode uien
  • Scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Tzatziki: bekijk recept
  • 1 citroen

Bereiding:

  1. Week de prikkers alvast in water zodat deze niet verbanden op de barbecue.

  2. Pers de knoflook uit of hak het heel fijn en voeg deze toe.

  3. Schep ook peper, zout, oregano en olijfolie door het vlees. Je kunt het meteen gebruiken, maar het is nog lekker om het ongeveer 3 uur te laten marineren, zodat de smaken extra goed intrekken.

  4. Snijd de rode ui in partjes.

  5. Rijg het vlees om en om met de ui aan de prikkers.

  6. Verhit een grillpan of barbecue en bak de spiesjes in ca. 5 minuten mooi bruin en nog iets rosé van binnen.

  7. Serveer met tzatzikisaus, frisse citroenschijven en eventueel een pitabroodje.

  8. Tip: Maak de tzatziki gemakkelijk zelf met mijn makkelijke recept voor zelfgemaakte tzatziki.

Kip piri piri van de Barbecue

Lekkere sappige kipdrumsticks in een zelfgemaakte pittige marinade.

2 uur

Hoofdgerecht

5 stuks

Ingrediënten:

  • 5 kip drumsticks
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 knoflookteen
  • 0.5 theelepel oregano
  • Snuf peper en zout
  • Snuf chilipoeder
  • Sap van 1 citroen

Materialen:

  • Staafmixer of hakmolen

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de kip in een beker en mix met een staafmixer (of hakmolen) helemaal fijn. Doe de kipdrumsticks in een kom en voeg de pittige marinade toe en schep goed door. Laat 2 uur afgedekt marineren.
  2. Verwarm de bbq en bak ze ongeveer 30 minuten, houd een iets langere tijd aan als je ze nog iets knapperiger wil hebben. Controleer altijd of ze goed gaar zijn van binnen. Lekker met een frisse salade.

Zalm met citroen spiezen

Super makkelijke zomerse spiesjes voor op de barbecue met maar 3 ingredienten!

2 uur

Hoofdgerecht

5 stuks

Ingrediënten:

  • 280 gr zalm (2 moten)
  • 1 eetlepel (zelfgemaakte) pesto
  • 1 citroen

Materialen:

  • 3 lange prikkers geweekt in water

Bereiding:

  1. Snijd de zalmmoten in gelijke stukken. De dunne gedeeltes kun je eventueel dubbel doen zodat je dezelfde dikte hebt als de andere blokken. Schep de pesto door de zalm in een kom.
  2. Snijd de citroen in dunne plakjes en halveer deze. Rijg de zalm en de stukken citroen om en om aan de prikkers. Verhit de barbcue of een koekenpan en bak de spiesjes in ca. 5 minuten rondom gaar. Bak ze niet te lang, want dan worden ze droog.
  3. Tip: in plaats van prikkers is het ook lekker en mooi om de zalm aan takjes rozemarijn te rijgen.

Lees ook onze andere typisch Hollandse recepten!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Smakelijk

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer