Home » Stijlvolle mode » Dresscodes voor een bruiloft
Dresscodes voor een bruiloft

Een bruiloft is een bijzondere gebeurtenis waar bijzondere kleding bij hoort. Niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de gasten. Als er een dresscode wordt gebruikt op de uitnodiging is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat de dresscode betekent en wat je moet dragen zodat je niet buiten de boot valt. Natuurlijk zijn wij ervoor om je hierbij te helpen. Dit zijn zes dresscodes voor een bruiloft.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Black tie

De onverslaanbare black tie dresscode is een thema waarbij mannen volop in het zwart gekleed zijn. Als man wordt verwacht dat je je in een chique pak hult. Niet alle zwarte pakken zijn goed; het moet echt een smoking zijn. Er zijn een aantal regels die gelden bij een black tie dresscode. Ten eerste moet het kostuum uit minimaal twee, maximaal drie delen bestaan en heb je een speciale smokingcolbert met de karakteristieke kraag nodig. Onder dit colbert draag je een overhemd en hierbij het liefst een vlinderdas. Dit draag je natuurlijk op een nette smokingpantalon en onder de pantalon nette, zwarte schoenen.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

White tie

Dan is er ook nog de white tie dresscode welke voor mannen inhoudt dat zij een rokkostuum dragen. Dit is de meest formele uitstraling voor mannen. Het rokkostuum kun je het makkelijkst herkennen aan de lange achterkant van de rokjas en de daarop afgestemde kleding. Er gelden dan ook specifieke eisen, waarin vijfdeligheid het belangrijkst is. Denk hierbij aan een rokjas, rokhemd, rokvest, rokstrik en rokkostuumpantalon. Hierbij is vooral de rokjas kenmerkend. De rokjas heeft namelijk korte panden aan de voorzijde en lang uitgesneden panden aan de achterzijde. De zwarte rokjas wordt versterkt door een wit overhemd (rokhemd) en een rokvest, ook wel bekend als gilet. Je maakt een rokkostuum echt compleet met een witte vlinderdas of stropdas, witte pochet en zwarte lakschoenen.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Summer chic

Summer chic is de volgende optie voor je aankomende bruiloft. Dit is een nette, maar niet al te strenge dresscode waarbij zomerse kleding wordt gedragen. Er is bij deze dresscode veel ruimte om er je eigen draai aan te geven. Een outfit met de summer chic dresscode bestaat uit een mooi licht of gekleurd kostuum. Een stijlvol overhemd met een nette pantalon kan ook een goede keuze zijn bij een summer chic thema. Er is veel mogelijk binnen deze dresscode, zolang je maar zorgt voor een chique en zonnige uitstraling. Om deze uitstraling te kunnen bereiken kan je gebruikmaken van lichte en luchtige stoffen, subtiele of juist stralende kleuren en leuke accessoires.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Casual chic

Casual chic houdt in dat heren gekleed dienen te gaan in casual kledij met een chique twist. Er is in deze dresscode ook veel ruimte om je eigen invloed eraan te geven, zolang je er maar netjes uitziet. Zo kan je gaan voor een mooi shirt met een nette pantalon of juist voor een donkere jeans met een overhemd en colbert. Wel is het, zoals eigenlijk altijd, belangrijk dat de kleding vrij is van vlekken, slijtplekken en gaten. Wanneer je het lastig vindt om balans te houden tussen casual en chique, ga je voor iets meer chique. Casual chic is dus eigenlijk een nette variant van je alledaagse kledingset. Bekijk onze kledingsets voor verschillende casual chic outfits.

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Smart casual

Smart casual houdt in dat je casual de deur uit gaat, maar wel met een chique draai. Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet, dan kun je verder vrijwel alles dragen wat je wilt. Deze dresscode lijkt heel erg op casual chique, al benadrukt smart casual meer het casual aspect.  Een colbert hoeft niet per se, een stropdas kan je ook achterwege laten… Neem het vooral luchtig op en je zit altijd goed! Bij de dresscode casual chic wordt er juist een iets chiquere outfit verwacht.

Cocktail

De laatste dresscode is cocktail. Hierbinnen kleedt een man zich semi-formeel. Ook dit is een dresscode waarbij je best kan uitpakken en je persoonlijke stijl kan laten zien. Het kan heel erg naar smaak verschillen wat je draagt. Zo kan je jezelf uitrusten in een volledig pak of smoking. De keuze voor een nette pantalon met een chique overhemd en een colbert past ook binnen deze dresscode. Wil je voor iets speelser gaan? Dan zet je je zinnen op een colbert met een vrolijke kleur!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Van Dal helpt met jouw dresscode

Er zijn dus genoeg dresscodes die je op de uitnodiging van een bruiloft tegen kan komen. Mocht je na het lezen van dit artikel nog in het duister tasten? Vraag gerust om advies aan onze kledingadviseurs in onze winkels en straal comfortabel op de bruiloft!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Onvergetelijk uiterlijk | Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: