Home » Mannendingen » Doorbreek uw routine
Doorbreek uw routine

Elke dag maakt u het beste van uw dag. Met frisse moed staat u op om weer te knallen op de werkvloer, uw backspin te oefenen op het tennisveld of boodschappen in te slaan voor een smaakvol avondmaal. Het weekend leent zich voor ontspanning of zelfs het uitvoeren van taken die zijn blijven liggen. Doordat u zich dagelijks toewijdt aan uw drukke bezigheden, kan uw ritme gaan aanvoelen als een routine. Dat wat u doet begint telkens weer opnieuw. Dat kunt u doorbreken. Het is namelijk gezond om u elke dag tot iets te moeten zetten. Het brein wil uitdaging!

Druk, druk, druk

Nu sluipt de gedachte er vaak bij mannen in dat ze het te druk hebben om wezenlijk tijd vrij te maken voor alles buiten hun dagelijkse bezigheden. ‘Wanneer moet ik dan sporten’, ‘hoe kan ik elke week mijn vrienden opzoeken’ en ‘op welk tijdstip kan ik aan mijn stapel ongelezen boeken beginnen’ zijn vragen die ook u uzelf stelt. Toch is er verrassend veel mogelijk als u daar uw zinnen op zet; het sleutelwoord is discipline! Met name in tijden van quarantaine en beperkende maatregelen is nú de uitgelezen kans om aan te pakken. Ga dus op zoek naar het onbekende. Doe wat onwennig voelt. Daag uzelf uit.

 

Asperge.

Bron foto: Unsplash.com

Lente-ui.

Bron foto: Unsplash.com

Maak die verre reis

Achter het stuur zitten tijdens een avontuurlijke autorit biedt een charme die vaak alleen mannen begrijpen. Waarom zou dat alleen moeten draaien om de route van en naar het werk, het tennisveld of de supermarkt? Stap eens in uw wagen met een nieuw navigatiepunt. Europa heeft prachtige trekpleisters die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Met enkele uren kunt u al in België, Duitsland of Frankrijk zijn. Maar ook in het thuisland zijn er genoeg plekken om u over te verwonderen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het artikel dat dieper ingaat op wandelroutes in vestingsteden. Het verkennen van alternatieve routes zal u goed doen!

Volg een verrijkende cursus

‘Kennis is macht’, wordt weleens gezegd. Niets is minder waar: u bent nooit uitgeleerd en u kunt altijd zoeken naar manieren om uw opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Of dat nou op het werk is, in sociale kringen of voor eigen bewustwording: educatie heeft een enorme meerwaarde. Neem daarom een kijkje in het aanbod dat voor u relevant is en volg een verrijkende cursus. Misschien wilt u op vakantie in het zonnige Spanje meer kunnen zeggen dan ¡Hola! en ¡Buenas días! Wat denkt u van uw eigen droomtuin aanleggen en onderhouden? Of zou u lekker op een stoere motor door Nederland willen scheuren zoals Cees de Swart? Door u weer toe te spitsen op een specifiek onderwerp kunt u werken aan uw eigen ontwikkeling buiten uw alledaagse verplichtingen.

Bloemkool.

Bron foto: Unsplash.com

Beweeg erop los

Voor iedereen is beweging enorm gezond en belangrijk. Het kan zomaar zijn dat u door uw routine minder aan beweging toekomt dan u mogelijk zou willen. Zorg er daarom voor dat u elke dag toch voldoende bezig blijft. Dit kan bijvoorbeeld op een spontane manier, zoals een rondje hardlopen door het park, sportmaatjes vinden om samen mee te trainen of een compleet nieuwe sport ontdekken. Er zijn veel mannen die een gevoel van competitie fijn vinden, maar ook veel mannen die individueel harder door kunnen gaan. Zoek hierin je eigen uitdaging: probeer eens wat nieuws!

Een hobby die u past

Vind een hobby die u een nieuwe kant van uzelf laat zien. Dit draagt namelijk bij aan het scherp houden van uw geest, het stimuleren van uw creativiteit en het uitbreiden van uw vaardigheden.  Veel hobby’s kunt u gelukkig uzelf aanleren. Wie weet heeft u wel oog voor compositie en zou u het goed doen als fotograaf. Mocht u daar nou heel goed in blijken, kunt u hier zelfs leuke bijverdiensten aan overhouden. Mogelijk ligt het bespelen van een instrument u beter. Een gitaar is zo’n voorbeeld dat prima onder de knie te krijgen is door middel van bladmuziek te lezen of video’s te kijken die uitleggen hoe iets gespeeld wordt. Of wat denkt u van uw eigen bier brouwen? Dit is een zeer populair fenomeen waar veel mannen interesse in hebben. Het is allemaal leuk en aardig, maar u bent pas écht stoer als u kennis heeft van het brouwproces. Zo zult u zeker een indrukwekkend verhaal hebben om te vertellen op toekomstige feestjes.

 

Radijs.

Bron foto: Unsplash.com

KIES IETS DAT BIJ U PAST

Stel een bucketlist op

Iedereen heeft het: bucketlist materiaal. Stappen die nog ondernomen dienen te worden, reizen die gemaakt moeten worden of uitdagingen die voorzichtig uitgesteld worden. Door deze netjes op te stellen en eventueel een planning toe te kennen, kunt u er wat georganiseerder mee omgaan en voldaan op terugkijken wanneer deze punten zijn behaald. Wel zo handig!

Een andere boeg

Er zijn dus allerlei dingen die u kunt doen om uw routine te doorbreken. Dit geldt ook voor uw trouwe kledingstijl. Gooi het eens over een andere boeg! Koop een van onze merken die u nog niet eerder gekocht heeft. Waag u aan kleuren die nog niet in uw garderobe te zien zijn. Probeer eens een kledingcategorie die u onbekend is. Dal mannenmode een Via onze website bent u altijd op de hoogte van onze laatste modetips!

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Fit blijven | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: