Home » Eropuit » Doen op Madeira
Doen op Madeira

Zou je wel eens op ontdekking willen gaan in het verrassende Madeira? Het Portugese eiland is wellicht niet de eerste locatie die je te binnen schiet als je nadenkt over je eerstvolgende vakantiebestemming, maar na het lezen van dit artikel hopelijk wel. Het is namelijk enorm divers en heeft je veel te bieden om naar uit te kijken. Dat lichten we maar al te graag toe.

Bron foto: www.unsplash.com

Levada das 25 Fontes wandeling

In Madeira zijn veel levadas te vinden. Dat zijn geen dansgelegenheden of tropische drankjes, maar kleine, door de mens gemaakte riviertjes die het water van de ene naar de andere kant geleiden. Hierdoor vormen deze wateren de perfecte irrigratiekanalen. Een noemenswaardige levada is de Levada das 25 Fontes, gelegen aan het westelijke deel van het eiland. In een magische wandelroute ontdek je al het moois dat de Portugese natuur te bieden heeft en kun je genieten van kletterende watervallen en rivieren. Na ongeveer anderhalf uur wandelen eindigt de route bij een wonderbaarlijke waterval die je een sprookjesachtige sfeer geeft. Absoluut het bezoeken waard!

De wandeling naar 25 Fontes is 2,6 kilometer en duurt ongeveer een uur (enkele weg) vanaf het restaurant. Je loopt hier deels over bospad en deels over smalle levada’s met variërende hoogtes, dus trek vooral goede wandelschoenen aan. Op sommige plekken kunnen de levada’s gevaarlijk zijn, waardoor ze afgeschermd worden. Tijdens de tocht zul je tevens de Risco waterval kunnen aanschouwen. Zodra je bij de 25 Fontes aankomt, zullen de 25 bronnen in een poel ongetwijfeld opvallen. Deze tocht kun je alleen afleggen, maar ook georganiseerd inclusief transfers.

Pico Ruivo

Als je enthousiast wordt van hoogtes en verre uitzichten is de Pico Ruivo je grote uitdaging. Dit is de hoogste berg van Madeira – een stuitende 1862 meter (!) – vanwaar je een verbluffend uitzicht geniet over het magnifieke eiland. De toegankelijke route naar Pico Ruivo is de PR 1.2 vanuit Achada do Teixeira. Parkeren kan hier op de ruime parkeerplaats  waarna een wandeling van 2,8 kilometer je naar de bergtop brengt. De route volgt een aangelegd pad en mondt uit in speciale plekken die een prachtig uitzicht over het eiland bieden. Met deze behoorlijke klim blik je bijvoorbeeld op Pico de Arieiro, Pico Gato en Pico das Torres. Ook deze tocht kan zowel alleen als georganiseerd gedaan worden. De alternatieve PR 1 route kun je net zo goed nemen, welke start vanaf de Pico de Arieiro. Deze wandeling is een stuk intensiever, maar wel adembenemend mooi. Waar je ook voor kiest: let vooraf op de weersomstandigheden! Op mistige dagen zou je namelijk (te) veel missen van het uitzicht. Vroeg opstaan is aan te raden omdat de mist pas ’s middags opkomt in dit gebied. Parkeren gaat eenvoudig bij Parque de Estacionamento Pico de Areiro. Ga op ontdekking in dit bijzondere gebied en geniet ten volste!

 

Bron: Iconick

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Bron: Iconick

Bron foto: www.unsplash.com

Snorkelen en duiken

De overweldigende onderwaterwereld is iets wat je niet wilt missen in Madeira. Doordat het water kraakhelder is kun je gemakkelijk zien wat voor mooie zeedieren er allemaal rondzwemmen. De lekkere temperatuur waait op elk moment het juiste vleugje positiviteit in je dag. Neem vooral een kijkje bij Azul Diving Center, waar je alles over duiken en snorkelen kunt ontdekken!

 Ontdek de overweldigende onderwaterwereld!

 

Boottochten

Met een avontuurlijke boottocht kun je dolfijnen en walvissen spotten. Je komt bijna overal in Madeira wel uit op een plek waar je op een boot kunt opstappen. Een goed vertrekpunt is Marina de Calheta, een compacte jachthaven in het westelijke deel van het eiland. Hier kun je bijvoorbeeld in een tijdsbestek van een kwartier tot wel 2,5 uur toeren waarin consumpties, snorkeluitrustingen en gouden tips en weetjes inbegrepen zijn.

 

Bron: Iconick

Bron foto: www.unsplash.com

Bron: Iconick

Bron foto: www.unsplash.com

Jeeptour

Als je ervan houdt om op vakantie een snelheidsduivel met een beetje durf te zijn, kun je een spannende jeeptour boeken. Dit kan bij een van de organisaties die allemaal in het zuiden van het eiland liggen, zoals bijvoorbeeld Hit the Road Madeira. Zo scheur je langs verrassende hoeken van Madeira en kun je de ruigste paden zonder moeite trotseren. Uiteraard stuurt de jeep beheerst om de steile weggetjes veilig door te komen. Rijd langs de bergen, de kust en de spectaculaire valleien waarbij je in allerlei richtingen om je heen kunt kijken.

 Al het moois in één dag ontdekken

 

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: