Home » Mannendingen » Kijken, lezen en luisteren » Deze films en series zijn opgenomen op Malta
Deze films en series zijn opgenomen op Malta

Stel: jij gaat een middeleeuwse film opnemen. Maak je jouw eigen decor of kies je een plek ter wereld die jouw ideale filmset al heeft? Precies dat laatste hebben verschillende regisseurs gedaan en zijn met de cameraploeg, acteurs en actrices het eiland Malta gaan verkennen. Maar welke films en series zijn er dan opgenomen? Lees gauw verder, want er zitten een paar klassiekers tussen! Deze films en series zijn opgenomen op Malta. Let op: spoilers.

Bron foto: Unsplash.com

Popeye

Iedereen kent Popeye als de zeeman die ontzettend sterk wordt als hij een blik spinazie eet. Oorspronkelijk was Popeye een personage uit de stripreeks Thimble Theatre die tussen 1919 en 1938 vertoond werd met Olijfje in de hoofdrol. In 1980 werd deze tekenserie verfilmd met acteur Robin Williams in de hoofdrol. Hiervoor werd in Anchor Bay de zogeheten Popeye Village gerealiseerd. Popeye Village is vandaag de dag nog als attractie te bezoeken op Malta.

Bekijk Popeye op DVD

Bron foto: Unsplash.com

Gladiator

De film die in het jaar 2000 wel vijf Oscars won voor onder andere Beste Film, Beste Acteur en Beste Geluid speelt zich af in de Romeinse tijd waar acteur Russel Crowe de hoofdrol vertaalt als Maximus. Maximus wordt aangewezen als keizer, maar weigert dit omdat hij gelooft dat de vorige keizer is vermoord. Hier dient Fort Ricasoli in Malta als decor voor het oude Rome.

Bekijk Gladiator op Netflix, Pathé Thuis of Prime Video

Bron foto: Unsplash.com

Game of Thrones

De bekende Amerikaanse televisieserie is gebaseerd op de boekenreeks ‘Het Lied van IJs en Vuur’ van schrijver George R.R. Martin. Het continent Westeros kent zeven koninkrijken en King’s Landing, met de Iron Throne, is de hoofdstad. Een groot deel van Malta dient als decor voor King’s Landing. Zo is de gehele stad Mdina verwerkt in Kings Landing, wordt Fort Ricasoli (tevens gezien in Gladiator) gebruikt als de ‘Red Keep’ en wordt zelfs één van de belangrijkste scènes van de serie hier opgenomen. Verder dient de Azure Window als trouwlocatie waar Daenerys Targaryen (Emelia Clarke) en Khal Drogo (Jason Momoa) hun liefde vereeuwigen.

Bekijk Game of Thrones op HBO

Mdina

Game of Thrones

Azure Window, Malta

Bron foto: Unsplash.com

Munich

De in 2005 opgenomen film Munich is gebaseerd op het bloedbad dat in 1972 in München plaatsvond tijdens de Olympische Zomerspelen. Dit historische drama is onder andere opgenomen op Republic Square in Valletta. Daniel Craig vertolkt de rol van Steve.

Bekijk Munich op Pathé Thuis

Bron foto: Unsplash.com

The Da Vinci Code

Tijdens de zoektocht naar de Heilige Graal stuimen een hoogleraar en cryptologe op veel geheimen die schuil gaan binnen de muren van het Christendom. Tijdens een historische flashbackscène over belangrijke gesprekken binnen het christendom is St. Paul’s Kathedraal in Valletta in volle glorie te aanschouwen. Ook gaat er een gerucht rond dat in diezelfde film de bruiloft tussen Jezus Christus en Maria Magdalena plaatsvond op het eiland Malta.

Bekijk The Da Vinci Code op Pathé Thuis en HBO

Benieuwd naar nog meer interessante films en series? Vind leuke artikelen terug in ons magazine! Kijk bijvoorbeeld deze filmklassiekers of deze vijf avontuurlijke films

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: