Home » Smakelijk » De perfecte WK borrelplank
De perfecte WK borrelplank

Zondag begint het WK in Qatar en iedereen heeft hoge verwachtigen van ons Nederlands elftal. Daarbij kan de perfecte borrelplank voor het WK niet uitblijven! Je kent het wel, lekkere en snelle hapjes om bij de wedstrijden te bunkeren. Dat is waar het volgens ons om draait. Er mag geen minuut van de wedstrijd aan je voorbij gaan en daarom hebben wij dit waterdichte plan voor je gemaakt. Met deze WK borrelplank kunnen jouw gezelschap en jij op de juiste manier genieten van de hele wedstrijden tijdens dit kampioenschap.

De WK borrelplank kleurt oranje

Net als onze leeuwen dienen jouw huis én de perfecte WK borrelplank oranje te kleuren. De makkelijke uitweg? Paprikachips, wortels en hummus. Maar… Jij houdt natuurlijk van een uitdagig. Tijd om jouw gasten met een lekkernij te verblijden tijdens de wedstrijden van ons Oranje. Daarom hebben wij hier drie lekkere recepten voor je uitgekozen. Op deze manier sta je al vóór de wedstrijd met 1 – 0 voor!

Oranje kaasstengel

Wie houdt er nou niet van een lekkere hap waar de stoom nog van afkomt? Een warme snack bij het voetbal kijken is als een voetbal op het veld: zónder is er geen wedstrijd. Gelukkig is het nog eenvoudig ook. Doe voorafgaand aan de aftrap de eerste lading snacks in de frituur, zodat je net op tijd in de bank kunt wegzakken. Deze snacks kan je zien als verdedigers – ze leggen immers de basis voor een goede wedstrijd. Uiteraard is een ijskoud biertje de keeper en moet hij de hele wedstrijd bruisen. Om de WK borrelplank naar een hoger plateau te tillen gaan we het hebben over de kaasstengel. Dit is de spits. En dan niet de voorverpakte kaasstengel zoals je nonchalant uit de winkelschappen grist, maar een zelfgemaakte lekkernij. We vertellen graag hoe dat moet.

Voetbal kijken met een warme snack is als een voetbal op het veld: zónder is er geen wedstrijd.

Bron foto: Unsplash.com

Ingrediënten kaasstengels

  • 8 plakjes filodeeg
  • Stuk kaas circa 600 gram
  • 1 ei
  • Frituurpan

Bereiding

Stap 1. Verwarm de frituur voor.
Stap 2. Laat de plakjes filodeeg ontdooien en snijd elk plakje in vier gelijke delen.
Stap 3. Snijd vervolgens de kaas in reepjes van 8 bij 0,5 cm zodat ze precies op het filodeeg passen.
Stap 4. Leg een reepje kaas aan het einde van een plak filodeeg en vouw de boven- en onderkant naar binnen. Vervolgens kan deze netjes opgerold worden.
Stap 5. Bedek het rolletje met een beetje ei zodat deze goed dicht blijft zitten en een mooie glans krijgt.
Stap 6. Doe vervolgens de kaasstengels voor een aantal minuten in de frituur totdat ze goudbruin kleuren. Als het zo ver is, is dat de sleutel naar succes.
Stap 7. Geniet van de kaasstengel à la Van Dal!

Ingrediënten gehaktballetjes

  • 400 gr gehakt half om half
  • 1 theelepel paprikapoeder, nootmuskaatpoeder, djinten, ketoembar, knoflookpoeder, laos en cayennepeper
  • Zout
  • Boter
  • Paneermeel
  • 1 ei

 

Bereiding

Stap 1. Meng in een kom het gehakt met alle kruiden, het ei en paneermeel.
Stap 2. Draai gehaktballen van het mengsel met een doorsnede van ongeveer 3 cm.
Stap 3. Leg de balletjes op een bord en laat deze 45 minuten in de koelkast rusten.
Stap 4. Laat de boter smelten in een koekenpan.
Stap 5. Bak de buitenkant van de balletjes op een hoge stand in de koekenpan.
Stap 6. Zet het vuur of gas wat lager en laat de balletjes voor 12 tot 15 minuten doorgaren.
Stap 7. Laat de balletjes afkoelen (of snoep enkele warme alvast weg).
Stap 8. Scoor met dit delicieuze hapje!

Heerlijke gehaktballetjes

Liever een afgekoele snack? Geen probleem. Deze vullen de borrelplank net zo goed en vormen de middenvelders van de snacklinie. Zodra de eerste helft gespeeld is en de rust inzet, kan je je toespitsen op deze snacks. Wat ons betreft doen Oud-Hollandse snacks het uitstekend. Denk hierbij aan lekkere kazen, verschillende soorten worst zoals een fuet of chorizo en een stokbrood met smaakmakende smeersels. Hier kun je zelf bepalen aan wat voor diversiteit jij je wil wagen en door een veelzijdige keuze is er altijd voor ieder wat wils. Afijn: tenslotte wil je natuurlijk dat er gescoord wordt. Daarom verklappen wij een heerlijk recept voor eigen gehaktballetjes; dit zijn de aanvallers. Bereid deze altijd met liefde; je proevers zal het niet ontgaan!

 Zo kun je genieten van de heerlijkste gehaktballetjes en van het voetbal!

Bron foto: Unsplash.com

Frisse wraps met zalm

Variatie in het spel houden is een van de beste manieren om de bal rollende te houden. Daarom is het hebben van variatie in jouw WK borrelplank nét zo essentieel. Naast de overheerlijke kaasstengels en eigenwijze gehaktballetjes scoor je goed met frisse wraps met zalm. Zet de volledige borrelplank buitenspel, want deze makkelijke wraps maak je in een handomdraai.

Bron foto: Pexels.com

Ingrediënten wraps met zalm

  • 150 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 2 lente-uien
  • 30 gram rucola
  • 100 gram roomkaas
  • 0,5 citroen
  • 4 wraps
  • Zout en peper

Bereiding

Stap 1. Kook de eieren 10 minuten, laat ze schrikken, pel ze en snijd de eieren in dunne plakjes.
Stap 2. Snijd de lente-ui in fijne ringen en rasp de gele schil van de citroen.
Stap 3. Breng de roomkaas op smaak met zout, peper en 1 een eetlepel citroensap.
Stap 4. Besmeer de wraps met roomkaas en beleg deze met de zalm, ei, lente-ui en rucola.
Stap 5. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.

Vier oranje samen met Van Dal

Zet de Wuppies op de vensterbank, pak je vuvuzela bij de hand en laat de leeuw niet in zijn hempie staan. Samen staan wij achter Oranje, in Oranje mannenmode wel te verstaan. Scoor nu jouw oranje getinte outfit bij Van Dal en zo ben je in de eerste, tweede en derde helft de absolute gangmaker. 

Voor de fijnproevers die graag een vorkje willen meeprikken deelt kokkin Corine Wielaard iedere maand haar lekkerste recepten. Om uw vingers bij af te likken!
Geschreven door: Corine Kookt

Categorie: Smakelijk

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer