Home » Eropuit » De mooiste vaarroutes op Malta
De mooiste vaarroutes op Malta

De mooiste foto’s van de nieuwe zomercollectie zijn op het eiland Malta gemaakt. Je hoort het al: een land omringd door water. Dat betekent dat er ruime mogelijkheden zijn in het maken van een rondvaart of een dagtocht per boot. De meeste boottochten varen weg uit de haven van Valletta en de havenstad Marsaxlokk. Ook vertrekken er mooie boottochten vanaf Sliema naar zustereilanden. Verder zijn er rondvaarten rond het hele eiland van Malta, waarbij ook het onbewoonde eiland Comino wordt bezocht. Het leuke is dat deze tochten vaak verzorgd zijn met eten en drinken, dus het enige wat jij hoeft te doen is genieten. Doe vandaag inspiratie op en neem een duik in het water met één van de zwembroeken van Van Dal!

Malta is een prachtig eiland in de Middellandse Zee; bekend van zijn rijke geschiedenis, zonovergoten stranden en kristalheldere wateren. Het is een geweldige bestemming voor watersportliefhebbers met tal van mogelijkheden om te zeilen, varen en snorkelen. Hier zijn enkele van de mooiste vaarroutes op Malta die je niet mag missen:

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Blue Lagoon

Blue Lagoon, gelegen tussen het eiland Comino en het eiland Malta, is een van de meest populaire vaarroutes op Malta. Het heldere, turquoise water en de prachtige rotsformaties maken deze plek tot een paradijs voor zwemmers en snorkelaars. Het is een geweldige plek om te genieten van de zon, te ontspannen op het dek van je boot en weg te dromen in de adembenemende omgeving.

De Three Cities

De Three Cities (Cospicua, Senglea en Vittoriosa) zijn een prachtige groep steden die dateren uit de tijd van de Ridders van Malta. Ze zijn gebouwd rondom de Grand Harbour van Malta en bieden een prachtig uitzicht op de zee. Een vaartocht door de Three Cities biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van Malta te ontdekken, evenals de prachtige architectuur en indrukwekkende forts.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

De St. Paul’s Islands

De St. Paul’s Islands, gelegen voor de kust van Mellieha, zijn een prachtige bestemming voor een ontspannen vaartocht. De eilanden worden omringd door kristalhelder water en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Volgens de legende werd de apostel Paulus op deze eilanden aan land gebracht nadat zijn schip was vergaan tijdens een storm.

Marsaxlokk Bay

Marsaxlokk Bay is een pittoresk vissersdorp aan de zuidoostkust van Malta. Het is een geweldige plek om te genieten van verse visgerechten, traditionele Maltese ambachten en het lokale leven. Een vaartocht door de baai biedt een uniek perspectief op de kleurrijke boten en de omgeving. Dat moet je met eigen ogen gezien hebben!

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Comino

Comino is een klein eiland tussen Malta en Gozo, bekend om zijn prachtige blauwe lagune en de Santa Marija-toren. Het is een geweldige plek om te zwemmen, snorkelen en genieten van de natuurlijke schoonheid van de Middellandse Zee. Een vaartocht rond Comino Island biedt een geweldige kans om de spectaculaire kliffen en inhammen te bewonderen.

Kortom: Malta biedt een overvloed aan prachtige vaarroutes die je kunt verkennen en ontdekken. Of je nu op zoek bent naar avontuur, geschiedenis of ontspanning: er is voor elk wat wils op deze prachtige eilanden. Er is natuurlijk nog veel meer te doen op Malta, zoals stadswandelingen, een dag aan het strand, winkelen en niet te vergeten de bijzondere historie van het eiland. Lees meer artikelen over Malta in ons magazine.

 

 

 

 

 

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: