Home » Eropuit » De mooiste duinen in Nederland
De mooiste duinen in Nederland

Nederland is een erg compact land. Maar dat wil niet zeggen dat Nederland geen prachtige natuurgebieden kent. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Noordzeestrand of het Mastbos in Breda. Maar Nederland kent ook prachtige duingebieden. Heerlijk uitwaaien op de duinvlaktes en de transitie met beboste gebieden. Wat is er nou lekkerder dan een duinwandeling? Dit zijn de mooiste duinen in Nederland.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Nationaal park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een prachtig duingebied dat zich uitstrekt langs de kust van Zandvoort tot aan IJmuiden. Het park heeft een gevarieerd landschap met duinen, stranden, bossen en heidevelden. Het is de thuisbasis van vele soorten planten en dieren, waaronder damherten, vossen en zeldzame vogelsoorten. Bezoekers kunnen genieten van kilometers aan wandel- en fietspaden, die leiden naar prachtige uitzichtpunten over de kust en de zee. Daarnaast biedt dit gebied vele bezienswaardigheden zoals het (Formule 1) Circuit in Zandvoort, de Haven van IJmuiden of geniet bij een van de vele strandtentjes van een borrel.

Nationaal park De Loonse en Drunense Duinen

Met ruim 3500 hectare aan bossen, waterpartijen, heidevelden en heel veel zandvlaktes wordt Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Dit grootste stuifzandgebied van West-Europa is de perfecte plek voor een mooie wandeling, avontuurlijke mountainbiketochten en heel veel meer. Kom tot rust in de wijde bossen en geniet achteraf van een heerlijk Brabants speciaalbiertje bij een van de vele horecagelegenheden. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is? Lees dan snel verder!

Olympisch stadion

Bron foto: Merktilburg

Maak jouw duinwandeling compleet

Lerros
Polo

Lerros
Korte Broek

Bartlett Active
Overhemd

Bartlett Active
Korte Broek

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

De Schoorlse Duinen

De Schoorlse Duinen zijn uniek vanwege hun omvang en landschap. Het is het breedste duingebied van Nederland en het biedt kilometers aan wandel- en fietspaden door prachtige duinen, bossen en heidevelden. Het gebied kent de hoogste duin van Nederland, genaamd ‘De Kerf’. Dit duingebied heeft een zeer gevarieerd landschap met afwisselend steile en vlakkere duinen, die op sommige plekken wel 5 kilometer breed zijn. Dit biedt een uniek ecosysteem met een grote diversiteit aan planten en dieren, waaronder zeldzame vogels, vlinders en reptielen.

Nationaal park Duinen van Texel

Door de fiets- en wandelpaden is het eiland uiterst goed te verkennen op jouw favoriete manier. Ervaar de tocht langs de Waddenzee waar je niet alleen een adembenemend uitzicht geniet, maar ook de zee hoort klotsen en de wind door je haar voelt razen. Daarnaast kent het eiland een heleboel bewegwijzerde wandelroutes, zoals Nationaal Park Duinen van Texel aan de westkant. Hier loop je de meest magische routes met jouw gezelschap of alleen. Ontspannen op Texel doe je met een heerlijke duinwandeling.

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Meijendel

Meijendel is een prachtig duingebied net ten noorden van Den Haag. Het biedt wandel- en fietspaden door duinen en langs de kust. Een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden die bezoekers door de duinen en langs de kust leiden. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuur en het buitenleven. Daarnaast is het een belangrijk gebied voor vogels en activiteiten zoals paardrijden, mountainbiken, surfen en speeltuinen voor kinderen.

Ga eropuit met Van Dal

Stijlvol de zomer tegemoet gaan doe jij in een goed gekleurde kledingset van Van Dal. Of je nou de mooiste duinen in Nederland bezoekt, een wandeling door de bossen maakt of op stedentrip gaat, zet de toon met jouw nieuwe kledingset. 

Bartlett Active
Jas

Bartlett Active
Polo

Bartlett Active
Chino

Bartlett
Schoenen

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: