Home » Mannendingen » De klok gaat vooruit
De klok gaat vooruit

Op 27 maart is het weer zo ver. De zomertijd wordt ingeluid en daarmee gaat de klok een uur vooruit. Maar waarom nou eigenlijk? Wat verandert er precies? Wat betekent dat voor u? Van Dal mannenmode zoekt het graag voor u uit.

Een oude foto van Weert in de jaren '30.

Bron foto: Unsplash.com

Waarom? Daarom!

De transitie naar de winter is hartstikke prettig, want wie houdt er nou niet van om een uurtje langer te kunnen blijven liggen? De zomertijd, echter, dwingt ons om een uur van onze kostbare tijd in te leveren. Toch wel interessant om te weten waarom we dit doen. Veel andere Europese landen deden dit om in eerste instantie energie te besparen. In 1977 besloot de Nederlandse overheid om zich aan te sluiten bij de meerderheid van deze buurlanden om dezelfde tijd te kunnen hanteren. Vanaf 1980 is deze Europese regeling vastgesteld. Het scheelt dat de tijd dus hetzelfde blijft als u naar een ander land in Europa besluit te gaan.

Vergeet niet om uw horloge, klok of wekker bij te stellen

In de nacht van 27 maart op 28 maart worden de wijzers op uw horloge, klok en wekker dus een uur vooruit gedraaid. Let er dus op dat u deze niet vergeet bij te stellen. Veel apparaten die met internet verbonden zijn, zoals bijvoorbeeld uw telefoon, doen dit automatisch. Vanaf 28 maart leven we dus in de zomertijd. ’s Morgens is het een uur later licht, ’s avonds een uur later donker. De eerste kop koffie zetten hoeft dus niet meer in het pikdonker en de ochtendkrant lezen kan eindelijk zonder een lamp aan te hoeven doen. Wel kunt u minder vaak uw wekker uitstellen en moet u uw hond eerder uitlaten om op tijd op uw werk te verschijnen. Hoe u het ook went of keert: een uur minder in de ochtend heeft invloed!

Bretels van Bartlett.

Bron foto: Unsplash.com

Het uur van de waarheid

Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk dat u het ‘gemiste ochtenduurtje’ kunt verschuiven naar de avond, gezien het ook later nog licht is. Denk aan een uitgebreide wandeling, bijvoorbeeld in een leuke vestingstad. Wist u dat u door vijf dagen per week een uurtje te wandelen 25 kilometer aflegt? Dit is de afstand van Breda naar Roosendaal! Een ander idee is het helemaal spik en span maken van uw auto. Door uw trouwe vierwieler volledig in te soppen en de binnenkant door en door te stofzuigen, ziet uw auto er weer als nieuw uit. Daar kunt u mee thuis komen, of beter gezegd: mee op pad gaan! Ook leent een vrij uur zich perfect voor het oplossen van onze Puzzel van de Maand. Laat uw hersenen kraken en stuur de oplossing van de puzzel naar ons toe. Wie weet bent u wel de gelukkige prijswinnaar!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: