Home » Stijlvolle mode » De hoogste tijd voor een colbert
De hoogste tijd voor een colbert

Dé perfecte formule om een gelikte uitstraling te verwezenlijken: een colbert! Al ruim tweehonderd jaar vervult het kledingstuk een stijlvol modebeeld dat past bij de tijdloze man. Het hoeft tegenwoordig niet per se formeel ‘ingezet’ te worden; het kan ook dienen om er gewoon netjes uit te zien. Duidelijk… Het is de hoogste tijd voor een colbert!

Zomerse kledingset van Lerros

Bron foto: Van Dal mannenmode

Belangrijk om een colbert te laten slagen is dat deze lekker zit, niet te klein of te groot is en je een stijlvolle look geeft. Je wil namelijk niet een net kledingstuk kopen terwijl het er niet verzorgd uitziet. Wel goed om daarbij in je bovenkamer te houden: er zijn double breasted colberts en single breasted colberts. Eerstgenoemde heeft twee rijen met verticale knopen, een single breasted colbert heeft slechts een enkele rij.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Zo draag je een colbert

Volgens de gouden regel doe je de bovenste knoop van een single breasted colbert dicht en de onderste open – met name als je staat. Heb je drie knopen? Dan laat je de middelste dicht. Als je gaat zitten, laat je juist alle knopen open. Bij een double breasted colbert laat je staand alle knopen dicht laat je zittend alles weer open. Dat brengt per houding een colbert op zijn mooist naar voren en mag zeker niet onderschat worden.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Vrolijke kleuren voor een vrolijk gevoel

Al gauw zou je kunnen denken dat een colbert in kalme, veilige kleuren gedragen wordt. In veel gevallen is dat ook zo, zoals bijvoorbeeld in de politiek of bij uitvaarten. Maar je kunt net zo goed opteren voor een frisse en opvallende kleur, zodat je duidelijk in het oog springt en toch netjes gekleed bent. Wat ons betreft kun je ook niet winnen of verliezen met je keuze, je kunt er alleen maar stijlvoller op worden!

Driedelig stijlvol

Extra punten pakken doe je in een driedelige set. Leg de basis met een overhemd, sla er een gilet overheen en top het af met een stijlvolle colbert. Scoor bonuspunten met een fraaie stropdas! Deze stijl heb je wellicht zien schitteren op je televisiescherm toen je netflixserie Peaky Blinders keek. Mannen die driedelig gekleed de deur uit gaan, zullen nooit onopgemerkt voorbijlopen. Om het af te maken draag je er bijpassende accessoires bij. Neem vooral eens een kijkje in onze webwinkel!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Onze colberts hangen voor je klaar

Natuurlijk kan je bij ons terecht voor mooie colberts, wat anders? Stijlvolle mode is precies wat je treft bij onze collectie, zodat je perfect voorbereid bent om elke feestelijke of formele gelegenheid te trotseren. Dit kan het x-jarige jubileum van je werk zijn, maar ook de zomerbruiloft van je zoon of fabeltastisch feest waar je al lang naar uitgekeken hebt. Ga nu op ontdekking uit en ontdek wat we voor jou in huis hebben!

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Onvergetelijk uiterlijk | Stijlvolle mode | Stijlvolle verjaardag

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: