Home » Mannendingen » Nostalgie » De Fiat 500 Nuova uit 1968
De Fiat 500 Nuova uit 1968

Karakteristiek op de beste manier, compact en uitzinnig stoer. Dat is hoe de Fiat 500 Nuova wel te omschrijven is. 1957 is het jaar waarin deze kekke vierwieler voor het eerst in Turijn werd geproduceerd. De look van de 500 Nuova is het werk van Dante Giacosa, een Italiaanse auto-ontwerper en ingenieur die altijd een scherp oog voor design had. De auto roept altijd een zekere mate van waardering op, zowel in de 18 jaar dat deze geproduceerd werd als de decennia die daarop volgden. Er werd zo min mogelijk staal gebruikt en de overige onderdelen waren makkelijk verkrijgbaar, waardoor ‘de auto voor het volk’ eenvoudig door de consument onderhouden kon worden. Een waar Italiaans icoon!

Bron: Iconick

De Fiat 500

Met trots etaleert Van Dal mannenmode de kenmerkende Fiat 500 in de winkels. Het is een unieke mascotte; de winkel in Maassluis stelt de Giardiniera Rundtacho stationwagen uit 1970 tentoon. Deze is subtiel omgedoopt in Van Dal styling door het streepontwerp dat bekend is van de vroegere Abarth uitvoering. Onze verkoopadviseurs en de klanten zijn er dol op en praten er vaak over. Veel ouders, grootouders en kinderen poseren voor een familiekiekje met de Italiaanse auto. De bovenstaande Fiat 500 in rode uitvoering is te vinden in de gezellige winkel in Breda. De turquoise uitvoering staat geparkeerd in de winkel in Uden. Welke uitvoeringen heb jij al gespot in onze winkels?

De Fiat 500C 2016

Doop de stijlvolle Fiat 500 in een modern jasje en u maakt kennis met de Fiat 500C, ofwel het Cabrio model. Deze krachtpatser heeft vier cilinders die 1244cc beloven. Scheur van 0 naar 100 km/uur in 14,8 seconden met een topsnelheid van 160 km/uur. Het gemiddelde verbruik is 1 op 23,1 km. Het stoffen dak is elektrisch bestuurbaar, het stuurwiel is van kwalitatief leder en geluid druist door een modern soundsystem. Was u altijd al verliefd op de Fiat 500 maar gunt u zichzelf ook een sportieve look? De Fiat 500C staat klaar om samen met u indruk te maken.

Bron: Iconick

Man op zijn best

Maak kennis met Enrico Uffing, vaste klant van onze winkel in Doetinchem en de trotse eigenaar van deze Fiat 500C. “In 2010 zag ik deze cabrio als demowagen in de showroom bij een dealer in Doetinchem. We waren op zoek naar een kleinere auto. Eentje die handig door de stad zou manoeuvreren en makkelijk was om te parkeren. Maar hij moest er ook lekker uitzien. Het design is natuurlijk geweldig met mooie details die verwijzen naar het verleden, naar de beginjaren van de eerste rugzakjes. Ik was niet per se op zoek naar een cabrio uitvoering, maar nu zou ik niet anders meer willen”, zegt Enrico. “En wat denk je van afgelopen zomer? De kap is bijna niet dicht geweest!”

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Mannendingen | Nostalgie

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: