Home » Mannendingen » De bucketlist van een avonturier
De bucketlist van een avonturier

Voor de èchte avontuurlijke man onder ons, die niet vies is van een beetje spanning en adrenaline, stellen wij de bucketlist van een avonturier aan je voor. Maar wat is een bucketlist nou eigenlijk en wát wordt er op een bucketlist van een avonturier gezet? Dit leggen wij je graag uit! Ga er maar goed voor zitten waarna je deze prachtige ideeën daadwerkelijk kunt uitvoeren.

Kort over de bucketlist

Het woord bucketlist komt van de Engelse uitdrukking ‘kick the bucket’, wat in het Nederlands ‘de pijp uitgaan’ of ‘het loodje leggen’ betekent. Een bucketlist is dus een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij of zij overlijdt. De belangrijkste tip om jouw bucketlist samen te stellen is jezelf de vraag stellen: wat wil ik nog ècht gezien of gedaan hebben en wat wil ik nog bereiken in het leven? Andere tips lees je in ons Zo maak je je eigen bucketlist artikel. Tijd voor actie!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Roadtrip door Amerika

Het eerste punt dat op de bucketlist van iedere avontuurlijke man moet staan is een roadtrip door het eindeloze Amerika. In het land van de gele taxi’s, Route 66 en Hollywood bevinden zich enorm veel bezienswaardigheden die je ooit in je leven gezien moet hebben! Een roadtrip door héél Amerika is qua tijdverdeling wel héél ambitieus, maar zeker niet onmogelijk. Het is echter verstandiger om bijvoorbeeld een roadtrip langs de oost- of westkust te doen. Enkele bezienswaardigheden die je in ieder geval gezien moet hebben zijn natuurlijk New York City, Washington D.C., Las Vegas, de Grand Canyon en de Golden Gate Bridge. Meer natuurgebieden die noemenswaardig zijn: Antelope Canyon, Horseshoe Bend en Chiricahua National Monument. Naast deze plekken zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden die je kan vinden in de vijftig verschillende staten. Een roadtrip door Amerika is echt een ervaring die je nooit meer zal vergeten!

Geen roadtrip zonder auto

Of je nou een Defender hebt of een Fiat 500, scheur er lekker mee door de mooiste staten in Amerika en geniet van de perfecte roadtrip!

Bekijk het Noorderlicht

Het Noorderlicht is een artistiek, mysterieus en sensationeel natuurverschijnsel dat op de bucketlist van iedere avontuurlijke man moet staan. Het Noorderlicht ontstaat wanneer elektrisch geladen deeltjes van de zon via de noord- of zuidpool van de aarde binnendringen in de dampkring. Dat brengt een zachte gloed teweeg met daarbovenop af en toe kleurrijke banden die bewegen. Het Noorderlicht kan je in principe op elke plek die ten noorden van de Poolcirkel ligt zien. Enkele populaire plekken om het Noorderlicht in volle glorie te aanschouwen zijn IJsland, Noord-Noorwegen, Zweeds Lapland en Fins Lapland. De kans om zelf het Noorderlicht te treffen is het grootst in de maanden december tot en met februari, maar die garantie kunnen we helaas niet geven. Om deze reden is het juist zo speciaal en bijzonder om mee te maken!

Bron foto: Unsplash.com

Maak een close-up

Wil je het Noorderlicht en de natuur in de genoemde landen van nog dichterbij aanschouwen? Vergeet dan zeker niet een verrekijker mee te nemen in je reistas.

Bron foto: Unsplash.com

Ga skydiven

Deze bezigheid is vooral geschikt voor de avontuurzoekende man met stalen zenuwen. Skydiven, het springen uit een vliegend voertuig met een parachute, is een activiteit die op menig bucketlist terug te vinden is. Bij het skydiven stijg je in twintig minuten naar zo’n 3 kilometer hoogte. Vanaf hier is er geen weg meer terug en maak jij je klaar voor de sprong van je leven. Wanneer je voeten zich afzetten kom je al snel in een vrije val terecht en hoor je de wind langs je oren suizen. De adrenaline schiet door je lijf en voordat je het doorhebt opent de parachute. Hierna daal je langzaam af en land je met twee voeten zacht op de grond. In Nederland kan je op verschillende locaties skydiven, zoals in Zeeland of op de Waddeneilanden. Durf jij dit avontuur op jouw bucketlist te zetten?

Doorbreek je routine

Skydiven is natuurlijk een ervaring die gepaard gaat met veel adrenaline waardoor jouw routine wordt doorbroken. Ben je echter op zoek naar een rustigere manier om je routine te doorbreken? Bekijk dan zeker dit artikel!

Ga op safari

Wil jij ooit nog eens ‘The Big Five’ spotten? Dan mag een safari zeker niet ontbreken op jouw bucketlist! Tijdens een safari zie jij de meest bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat en ga je het avontuur tegemoet. Een handige tip: neem je camera mee. Tijdens een safari maak je namelijk de mooiste foto’s van wilde dieren en de ongerepte natuur. Maar waar vind je dan van die tetterende olifanten en brullende tijgers? Jazeker, daarvoor moet je natuurlijk in Afrika zijn. Is Afrika iets te ver van huis? Dan kun je het dierlijke gebrul ook nog opzoeken binnen eigen landsgrenzen. Zo bevindt zich in Hilvarenbeek de Beekse Bergen. Hier kan jij terecht voor een spannende en avontuurlijke autosafari. Of je nu helemaal naar Afrika afreist of kiest voor de safari in eigen land: het zal een bijzondere ervaring zijn die jou je hele leven zal bijstaan.

Bron foto: Unsplash.com

De Big Five in Nederland spotten

Naast de Beekse Bergen zijn er nog een aantal andere dierentuinen binnen de landsgrenzen waar je de The Big Five kan spotten. Wij hebben ze in dit artikel voor je uitgelicht.

Bron foto: Unsplash.com

Bezoek alle zeven continenten

De laatste, maar zeker niet onbelangrijkste tip is het bezoeken van de zeven verschillende continenten. Dit avontuur ga je aan als je erom staat te springen om andere culturen in de wereld te proeven. Geraak op plekken waar alles anders is, waar je een taalbarrière direct kunt voelen en waar men zich verlekkert aan gerechten waar je nog nooit van gehoord hebt. Wij raden aan om alle continenten met voldoende aandacht in je op te nemen. Maak er een meerjarig project van en zorg ervoor dat je afsluit in het prachtige Antarctica. Waarom Antartica? In Antartica is het een gewoonte om te proosten op alle zeven continenten wanneer je de eerste keer voet aan land zet. Vergeet ons niet te vertellen welk continent je absolute favoriet was!

Twaalf provincies

Is het bezoeken van alle zeven continenten net iets te ambitieus? Verklein dan je horizon en bezoek de twaalf provincies en al het moois dat Nederland te bieden heeft met de trein!

Wij hopen dat je met deze bucketlisttips je eigen bucketlist hebt kunnen aanvullen. Zijn we toch bepaalde ideeën vergeten? Laat het dan zeker weten op een van onze socialmediakanalen! Heb je alle bovenstaande tips kunnen afvinken? Dit zijn bucketlistideeën om samen te doen en bucketlistideeën voor als je met pensioen bent.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: