Home » Eropuit » De Boterhal Breda
De Boterhal Breda

Algemene informatie

Op de Grote Markt in Breda, midden in het historisch centrum van Breda, vind je de Boterhal. Bij de Boterhal Breda kan je gezellig borrelen, lunchen en dineren. De Boterhal heeft een uitgebreid menu met hierop heerlijke tapasgerechten, bieren van de tap en verschillende wijnen. Voor de bezoeker met grote dorst is dit dan ook dé plek die je bezocht moet hebben tijdens je bezoek aan Breda!

Adres

Grote Markt 19
4811 XL
Breda

Restaurant

Speciaalbier, wijn en tapas

Parkeergelegenheid

Oude Vest
Centrum Houtmarkt
De Barones

Ligging

In het centrum

Het Jenevermuseum

Bron foto: merktilburg.nl

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Over deze plek

De Boterhal Breda ligt aan de bruisende Grote Markt. Hier is van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat altijd iets te beleven. De Boterhal Breda staat bekend om zijn tapas, (speciaal)bieren en wijnen. Ook kan je bij de Boterhal terecht voor verschillende proeverijen, zoals een bierproeverij of een portproeverij. Stil je honger bij Boterhal met een heerlijke lunch of diner; we weten zeker dat je daar geen spijt van krijgt. Boterhal Breda maakt hierbij gebruik van het zogeheten ‘shared dining’ concept, waarbij je verschillende kleine gerechten met je gezelschap deelt. Tot slot biedt Boterhal Breda verschillende ‘high drinks’ aan, zoals een high beer of een high wine. Voor zij die hier onbekend mee zijn: dit is een luxueuze manier van borrelen waar je naast je alcoholische drank in rondes allerlei verlekkende hapjes krijgt. Genoeg redenen om dus een stop te maken bij de Boterhal tijdens je bezoek aan Breda!

Wat zijn de speciliateiten? 

De Boterhal Breda heeft een uitgebreid menu. Zo kan je bij de Boterhal Breda terecht voor de lekkerste tapas van de Grote Markt en verschillende bieren en wijnen. Wij lichten graag drie toppers van de kaart voor je uit!

Bron foto: Unsplash.com

Bier uit eigen brouwerij

In de kelder van de Boterhal bevindt zich een brouwerij – Brouwerij St. Joris – waar eigen bier wordt gebrouwen. In deze kelder vind je ook een proeflokaal waar je op je gemak kunt genieten van St. Joris bier.

Bron foto: Unsplash.com

Wijnen

De wijnliefhebber kan eveneens zijn/haar hart ophalen bij de Boterhal. Op de uitgebreide wijnkaart staan verschillende gesloten wijnen en 25 open wijnen die per fles en glas te bestellen zijn.

Bron foto: Unsplash.com

Tapas

De Boterhal is voor de tapasliefhebber de ‘place to be’. Bij de Boterhal kan je verschillende tapasplanken bestellen, zoals een borrel tapasplank of een vega tapasplank. Voor ieder wat pils. ehh, wils!

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Breda

Bezoek Stedelijk Museum Breda

Verschillende wandelroutes

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Winkelen in het winkelhart

In de omgeving van de Boterhal is er genoeg te doen! Bezoek bijvoorbeeld Café Zeezicht of Lolo Pizzabar. Wil je weten wat je nog meer kan doen in Breda? Lees dan door in ons artikel wat is er te doen in Breda! Bezoek ook zeker eens onze winkel in Breda en winkel voor de mooiste mannenmode onder het genot van een vers gezette kop koffie. Tot binnenkort in Breda!

Ontdek Kasteel Bouvigne

Bron foto: Iconick

Mastbos

Bron foto: Iconick

't Hart van Breda

Bron foto: Iconick

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Breda | Horeca | Eropuit | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: