Home » Smakelijk » De afwas tot een minimum beperken: zo kan het ook
De afwas tot een minimum beperken: zo kan het ook

Ugh, de afwas. Weinig mensen zullen zeggen dat ze daar erg veel zin in hebben. Na elke goede maaltijd – of het nu ontbijt, lunch of diner is – ontstaat vanzelf afwas. Klein of groot: er zullen messen, borden, pannen en spatels schoongemaakt moeten worden. Van Dal heeft hier ook over nagedacht. Wij hebben een aantal manieren gevonden om het leed dat afwas heet goed te beperken. De afwas tot een minimum beperken doe je zo!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

De afwas tot een minimum beperken

De afwas beperken is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar elke dag komt het voor dat je toch meer keukengerei gebruikt dan nodig. Daarbij beschikt niet iedereen over een vaatwasser. Snijd bijvoorbeeld alle groenten en vlees op dezelfde snijplank alvorens je begint met koken. Let hierbij wel op dat je zéker kip als laatst snijdt; hierdoor heb je minder kans op een salmonellabesmetting en komen de bacteriën niet op de groenten.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Tips voor minder afwas

  • Als je groenten of vlees gaat snijden, gebruik dan geen losse bakjes, maar doe de ingrediënten meteen in de pan. Wanneer je onze courgette met kip-rosbief salade aan het maken bent, kun je zo een hoop afwas besparen.
  • Gebruik dezelfde lepel om in verschillende pannen verschillende ingrediënten te roeren (mits er geen allergenen in het spel zijn).
  • Mocht je vaak hetzelfde drankje drinken, dan kan dat vaker dan één keer in hetzelfde glas. Dat kan prima met, bijvoorbeeld, een lekkere smoothie. Lees hier meer over hoe je deze het lekkerst maakt.
  • Gebruik dezelfde kookpan als je verschillende producten wil koken. Niet alles hoeft op hetzelfde moment klaar te zijn.
  • Was meteen af als je een maaltijd hebt genuttigd. Dit betreft altijd minder afwas dan wanneer je alles laat liggen tot het einde van de dag.
  • Boterhammen met vlees of kaas kunnen dubbelgevouwen of gestapeld worden. Scheelt weer messen.
  • Als etensresten in een pan zijn aangekoekt, laat je deze weken in warm water en afwasmiddel. Dan is het veel makkelijker en sneller schoon te maken.
  • Borden die alleen voor boterhammen gebruikt zijn, kunnen hergebruikt worden. Veeg de kruimels eraf en het is weer schoon.
De afwas tot een minimum beperken: zo kan het ook

Bron foto: Van Dal mannenmode

Afwas komt niet zonder inspiratie

Misschien heb je nu het idee dat je wel een goede maaltijd kunt gebruiken. Wellicht ben je  zelfs nog op zoek naar inspiratie voor het diner vanavond. Geen probleem! Van Dal heeft ook voor deze gelegenheid de nodige tips klaarstaan. Maak vooraf een heerlijke kruidige paddenstoelensoep, als hoofdgerecht gepofte aubergines en achteraf een ambachtelijke kaasplank. Van Dal wenst je alvast een fijne, efficiënte afwas en natuurlijk smakelijk eten.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Smakelijk

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer