Home » Mannendingen » De 5 leukste radiozenders op vakantie
De 5 leukste radiozenders op vakantie

Je hebt je laatste werkdag gehad, de koffers en de auto zijn ingepakt en je bent klaar om op vakantie te gaan. Maar wacht, welke muziek luister je onderweg? Zet je een Spotify-afspeellijst voor de zomervakantie op of neem je nog een stapel cd’s mee? Wij hebben de juiste oplossing gevonden: je luistert naar de buitenlandse radio! Op deze manier krijg je onderweg al dat heerlijke vakantiegevoel. Dat klinkt als muziek in de oren! Scroll door voor de leukste radiozenders op vakantie.

Radiozenders op vakantie

Spotify playlist Crate Diggers Anonymous

Bron foto: Unsplash.com

Studio Brussel (StuBru)

Je raast nog geen kilometer over de grens en je telefoon rinkelt al. Een sms’je luidt: “Welkom in België”. Schakel dan gelijk over naar Studio Brussel, afgekort tot StuBru. Dé radiozender van België laat jou genieten van de leukste programma’s met eigentijdse muziek van de afgelopen decennia. Van rock tot klassiek en van pop tot hiphop: je hoort het allemaal. Daarbij hoor je op zijn Vlaams de actualiteiten en huidige file informatie, handig!

Beluister StuBru op 102.1 FM

Spotify playlist Happy tunes

Bron foto: Unsplash.com

Nostalgie

De naam zegt het al. Beluister de beste hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80 op deze Franse radiozender. Is het een Franse chanson of luister je naar het nieuws? Enfin, Charles Aznavour herkennen we allemaal wel. De slogan van Radio Nostalgie is “Nostalgie, les chansons de vos légendes”, oftewel: “Nostalgie, de liedjes van jullie legendes”. Geniet van de zwoele Franse muziek van Jacques Brel, Édith Piaf, Dalida en nog veel meer. Bonne chance!

Beluister Nostalgie op 90.4 FM

Spotify playlist Island Reggae

Bron foto: Unsplash.com

NRJ

NRJ is de grootste en meest beluisterde radiozender van Frankrijk en is te vergelijken met de Nederlandse Q-Music. Het thema van deze zender? Alléén muziek. De radio-dj’s praten minimaal en je hoort alle hits van vroeger en nu, zowel in het Frans als in het Engels. Wat staat er in de Franse Top 40? Je komt erachter als je tijdens je autorit de frequentie op 100.3 FM zet.

Beluister Radio NRJ op 100.3 FM

Spotify playlist Island Reggae

Bron foto: Unsplash.com

Kiss FM

Vergelijkbaar met de Nederlandse Radio 10 en Radio 2, heb je in Spanje Kiss FM. Beluister al het moois uit de jaren ’70 en ’80 met af en toe het genot van de spaanstalige radio-dj’s. De hits uit de jaren ’70 & ’80 worden afgewisseld met rustige nummers van nu. Het ene moment luister je naar de zwoele nummers van Julio Iglesias en het andere moment zwijmel je bij zijn zoon; Enrique. ¡Vamos!

Beluister Kiss FM op 104.1 FM

Spotify playlist Island Reggae

Bron foto: Unsplash.com

Bayern 1

Kies je de Duitse natuur boven het bezoeken van Zuid-Europa? Luister dan naar Bayern 1, de zender vol klassiekers van ons Duitse buurland. Geniet onderweg van de fijne en rustige nummers terwijl je geniet van de prachtige beboste wegen. Zeker als het onderweg wat drukker kan zijn is deze zender de ideale oplossing. Geen harde of reguliere popmuziek, maar juist de kleinere, onbekende muzikanten met hun prachtige muziek.

Beluister Radio Bayern 1 op 101.6 FM

Naast onze tips zijn wij vooral benieuwd naar jouw vakantie. Werp daarom nog even een blik naar onze inpaktips. Rijd je over de snelweg of liever binnendoor? Wij zijn dol op je verhalen. Als je zelf nog toe bent aan leuke verhalen, doe je nog tips op in ons artikel over boeken om tot rust te komen. Laat vooral van je horen!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: