Home » Mannendingen » De 5 leukste bordspellen voor het gezin
De 5 leukste bordspellen voor het gezin

Niets is zo gezellig als samen met het hele gezin een uitdagend en leuk bordspel te spelen! De vraag is echter: wèlk bordspel? Tegenwoordig zijn er talloze bordspellen waaruit je kunt kiezen, maar welke is nu het leukst? Wij hebben een flinke duik genomen in het aanbod dat er vandaag de dag is en uiteindelijk zijn we gekomen tot de 5 leukste bordspellen voor het hele gezin. Zet je pokerface op, schud de kaarten en spelen maar!

Inpaktips Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal Mannenmode

Ticket to Ride Europe

Het eerste spel dat we graag voor je uitlichten is Ticket to Ride Europe. Dit spel is zonder twijfel een van de meest populaire bordspellen in Nederland en is bij menig gezin terug te vinden in de spelletjeskast. In dit strategische bordspel nemen de spelers van het spel het tegen elkaar op om hun taak (routes) op hun bestemmingskaarten volbrengen. Om deze routes aan te leggen moeten spelers verbindingen leggen tussen bepaalde steden door gebruik te maken van verschillende kaartencombinaties. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft verdiend met zijn/haar treinnetwerk wint het spel. Ticket to Ride Europe is geschikt voor twee tot vijf personen en de gemiddelde speeltijd is 45 tot 60 minuten. Raak jij niet uitgespeeld op dit spel? Kijk dan zeker eens naar de verschillende uitbreidingssets en andere varianten van het spel!  

Haknougat

Bron foto: Unsplash.com

Cacassonne

Het tweede bordspel is er een met een Frans karakter: Carcassonne. In dit bekende legspel bouwen spelers samen de Franse stad Carcassonne op met verschillende wegen, steden, weilanden en kloosters. Door zo op te bouwen en tactisch gebruik te maken van de zogeheten ‘horigen’ verdienen de spelers verschillende punten. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft verzameld met zijn of haar afgeronde projecten wint het spel. Een goede tactiek is in dit spel van levensbelang, maar wat is nu de juiste tactiek? Hier kom je alleen maar achter door heel veel te oefenen. Denk jij de onverslaanbare tactiek te hebben gevonden? Overweeg dan eens om jezelf aan te melden voor het Nederlands Kampioenschap Carcassonne!

Stroopsoldaatjes

Bron foto: Pexels.com

Pandemic

Heb jij altijd al eens in de schoenen willen staan van de Wereldgezondheidsorganisatie? Dan is Pandemic echt een spel voor jou! In dit spel vorm je samen met de andere spelers een eliteteam om verschillende ziektes die flink om zich heen grijpen een halt toe te roepen. Samen met dit eliteteam ga je naar verschillende hotspots om onderzoek te doen naar genezingen voor deze enge ziektes voordat de situatie compleet uit de hand loopt. Weten jij en je medespelers de verschillende ziektes te bestrijden? Dan winnen jullie het spel! Pandemic is geschikt voor twee tot vier personen en de gemiddelde speeltijd is 45 minuten. Ben jij echter helemaal klaar met alles dat met een pandemie te maken heeft? Dat kunnen wij goed begrijpen! Gelukkig is er ook nog een Nederlandse variant van het spel: Pandemic Rising Tide. In dit spel voer je samen met de andere spelers de eeuwenoude Nederlandse strijd tegen het water.

Salmiak pastilles

Bron foto: Pexels.com

Regenwormen (een klassieker)

Van het grote en complexe spel Pandemic nemen we nu een stap terug naar een iets kleiner spel: Regenwormen. Dit compacte, snelle en leuke dobbelspel kan je letterlijk overal spelen! In dit spel probeer je door te dobbelen zo veel mogelijk regenwormen te verzamelen of te stelen van andere spelers. Heb jij aan het einde van het spel de meeste regenwormen verzameld (of gestolen), dan win jij het spel! Regenwormen is geschikt voor twee tot zeven spelers. De speelduur kan per spel erg verschillen. Zo duurt het ene potje nog net geen kwartier en duurt een ander potje langer dan een half uur!

Inpaktips Van Dal mannenmode

Bron foto: Unsplash.com

30 Seconds

Klaar om de spanning hoog op te laten lopen? Waag jezelf dan aan 30 Seconds, het ideale spel om de algemene kennis van jou en je gezin op de proef te stellen. In dit spel worden er teams gevormd die het tegen elkaar opnemen in een bloedstollende race naar de overwinning. Een team kan voortgang op het bord boeken door binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de vijf begrippen op een spelkaart te omschrijven en te raden. Hoe meer begrippen er geraden worden, hoe meer velden een team op het speelbord vooruit mag. Is jouw team als eerste bij de eindstreep? Dan winnen jullie het spel! 30 Seconds kan gespeeld worden door drie tot maar liefst 24 spelers! De speeltijd van dit vliegensvlugge spel is gemiddeld zo’n 30 minuten.

Ben je na het spelen van deze spellen volledig uitgespeeld? Volkomen begrijpelijk. Vergeet dan zeker niet om even naar buiten te gaan en je benen te strekken. Ga een blokje om en maak een mooie wandeling met onze eropuit rubriek of trakteer jezelf op een heerlijke borrelplank en een drankje. Welk spel speel jij het liefst?

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: